Справжній спортсмен повинен вміти все

6 та 7 квітня у столиці України відбувся дев’ятий за ліком київський міжнародний півмарафон – 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon. За 2 дні на різних дистанціях заходу на старт вийшли майже 13000 учасників з 57 країн світу, а підтримували любителів бігу на вулицях міста понад 30000 уболівальників.

Маршрут півмарафону пролягав колом вздовж Дніпра, а старт і фініш спортсменів відбувався на Контрактовій площі. 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon вже другий рік поспіль проводить подію із відзнакою IAAF Bronze Label (відзнака Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій), що гарантує проведення змагань на найвищому рівні з відповідністю світовим стандартам якості, безпеки і обслуговування. І вже цього року організатори заходу виконували вимоги для отримання статусу Silver Label на майбутній рік і тепер очікують підтвердження від офіційних представників IAAF.

Призовий фонд 9th Nova Poshta Kyiv Half Marathon значно збільшився у порівнянні з минулорічним. Цього року він склав 703 000 гривень, що майже на 470 000 гривень більше за попередній. Переможці головної дистанції отримали 2 000 євро, за друге місце – 1500 євро, за третє – 1000 євро, за четверте – 750 євро та 500 євро за п’яте місце. Окремі призові премії також отримували і найшвидші представники України. Збільшилися призові також серед вікових категорій: переможці отримають по 1500 гривень, за друге і третє – 1000 і 800 гривень.

Цього року захід відбувався протягом двох днів: 06 квітня проходили забіги на наступні дистанції: Rexona Mini Marathon 4,2 км, сімейний забіг Family Walk  на 1 км та дитячі забіги, а 7 квітня – забіги на дистанції 10 км та 21,075 км.

Як і в попередні роки в забігах взяло участь багато бігунів із Броварів. Серед них, вже в котрий раз, власні сили вирішив спробувати президент СК «Будокан» (ДЮСШ «Спартак») Андрій Гаврилюк, разом із представниками клубу. Він подолав дистанцію в 21,075км, продемонстувавши своїм підопічним, що справжній спортсмен повинен бути універсалом і вміти все!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *