Міжнародний шаховий турнір «Cup Brovary – 2019»

В неділю, 5 травня, в конференц-холі ТРЦ «Термінал» відбувся Відкритий міжнародний турнір з шахів «Кубок міста Бровари – 2019» з гарантованим призовим фондом 20 тисяч гривень. Місце проведення Концерт-хол броварського ТРЦ «Термінал» (2 поверх). Це представницький турнір з швидких шахів, за швейцарською системою, де кожен учасник проводить по 9 турів. Змагання проводилися за «Правилами шахів ФІДЕ» та «Турнірними правилами ФІДЕ», що діють з 1 січня 2018 року. Обрахунок міжнародного рейтингу, участь могли приймати всі бажаючі. Визначення пар учасників проводилося за комп’ютерною програмою Swiss Manager.

Контроль часу: 15 хвилин до закінчення партії кожному учаснику.

Умови визначення переможців – переможець та призери турніру визначаються за найбільшою кількістю набраних очок. У випадку рівної кількості набраних очок перевагу мають шахісти за додатковими показниками. Крім індивідуальних  вручалися спеціальні грошові призи:

– Найкращі 3 результати серед жителів м. Бровари;

– Найкращі 3 результати серед юнаків та дівчат (2004 р.н. та молодші);

– Найкращий результат серед жінок;

– Найкращий результат серед Ветеранів (1960 р.н. та старші);

– Найкращий результат серед шахістів без рейтингу ФІДЕ;

– Найкращий результат серед шахістів з рейтингом ФІДЕ до 2000.

У Броварах зібрався дуже представницький склад учасників (128). Найвищий рейтинг FIDE мав Міжнародний гросмейстер Спартак Височин (Україна) (2524), серед господарів – майстер спорту України Артем Омеля (2440).

В підсумку після 9 зіграних турів по 7,5 очок набрали майстер спорту України Сергій Павлов та Спартак Височин. За додатковими показниками переможцем «Cup Brovary – 2019» став Сергій Павлов, який і отримав головний приз, Кубок та грошову винагороду (3000 гривень). За додатковими показниками визначали і «бронзового» призера турніру, так як три учасники набрали по 7 очок. Тож третім було оголошено Олега Буднікова.

Кращий результат серед жінок показала Должикова Катерина. Перший приз серед ветеранів дістався міжнародному майстру Янову Віктору, друге місце в цій категорії посів Гришко Віталій, третім був Сідлецький Іван.

На змананнях приймали участь і молодші шахісти. Так, в категорії 2009 р.н. і молодші перше місце зайняв Дідок Данило(4,5 очка з 9), друге місце у Громосяка Антона (обидва Бровари), а третє місце дісталося Сахацькій Софії. Кращі серед броварських шахістів – Омеля Артем (6 очок, сімнадцяте місце), Парьоха Сергій і Степанець Анатолій. 

Найкращим серед гравців без міжнародного рейтингу став мешканець міста Бориспіль Марченко Андрій. Також був переможець серед учасників змагання до 2000 р.н., ним став Нікитін Богдан

Також, за традицією, відзначили кубками та призами самого юного учасника та саму юну учасницю турніру. Ними стали, відповідно, 5-річний Громосяк Олексій та Будяк Мілана.

Турнір був організований Броварською міською федерацією шахів (президент Семен Гребенюк), відділом фізичної культури і спорту Броварської міської ради при підтримці цілого ряду спонсорів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *