У Броварах відбувся фінал Кубка України з футзалу серед жіночих команд

 

«Ладомир» – володар Кубка України серед жіночих команд

Підопічні Олега Бортніка здолали столичний «Будстар-НПУ» та вперше здобули перемогу у національному кубку.

Перед фінальним поєдинком головним болем для киянок стала відсутність капітана команди Юлії Форсюк, яка пропускала зустріч через перебір жовтих карток. Ще низка гравців киянок залишилися у лазареті, тож, на вирішальну поєдинок турніру команда Костянтина Власенка підійшла з заявкою у 8 гравців.

Натомість, до складу волинянок встигли повернутися гравців жіночої збірної (WU-16) з футболу, що дало їм змогу отримати непогану кількісну перевагу.

Тим не менш, перший небезпечний момент на 2-ій хвилині виник саме у киянок. Анна Шульга завдала удару по воротах Марії Вальчук, однак, не зуміла влучити у площину.

Стартовий наступ від команди Костянтина Власенка не згасав. Ще одну нагоду менш, ніж за хвилину отримала Матвійчук. Христина Козаченко прорвалася вперед, і віддала точну передачу на Аллу, але та дивом не влучила у порожні ворота.

Черговий збій в обороні волинянок все ж приніс дивіденди їхнім опоненткам. Тепер вже Вікторію Соломаху вивели на порожні ворота «Ладомира», і та не схибила.

Після цього ініціативу перехопив колектив з Володимира-Волинського та дуже швидко зумів зробити рахунок рівним. Столичні футзалістки зовсім забули у захисті про Христину Перевізник, і та ударом у верхній кут воріт Наталії Митрофанської встановила рівновагу на табло.

На 11-й хвилині чергову можливість, щоб вивести номінальних гостей вперед мала Козаченко. Втім, після пасу Шульги Христина з кількох метрів влучила у кіпера суперниць.

Натомість, на 17-й хвилині спроба високого пресингу від «будстарівок» призвела до 2-го голу в їхні ворота. Вікторія Гірин отримала пас у штрафному майданчику опоненток та точно пробила у протихід Митрофанській, вперше вивівши свій колектив вперед.

На останніх секундах першої половини зустрічі «Ладомир» організував ще одну чудову атаку, яку влучним ударом завершила Анастасія Кузьмич, подарувавши команді Олега Бортніка гандикап у два м’ячі перед перервою.

Після відпочинку хід гри не змінювався, і киянки наприкінці першої половини другого тайму почали застосовувати Анну Шульгу в якості п’ятого польового.

Втім, реалізувати свої нагоди вони не змогли. Натомість, на 31-й хвилині Вікторія Гірин зуміла оформити дубль у зустрічі, перегравши Вероніку Ковальчук, яка змінила Митрофанську наприкінці першої половини зустрічі.

Після цього «Будстар-НПУ» продовжив застосовувати штучну більшість. Варто відзначити Марію Вальчук, яка неодноразово рятувала свої володіння. Натомість, на 36-ій хвилині Анастасія Кузьмич скористалася відсутністю голкіпера у воротах столичної команди та довела рахунок до розгромного – 5:1.

За останні 4 хвилини підопічні Костянтина Власенка зуміли двічі вразити володіння суперниць, однак, не більше. Кубок України сезону 2018/2019 вирушає до Володимира-Волинського.

«Ладомир» (Володимир-Волинський) – «Будстар-НПУ» (Київ) – 5:3 (3:1)
Голи: 
Перевізник (5), Гірин (17, 31), Кузьмич (20, 36), Шайнюк (40 – автогол) – Соломаха (4), Козаченко (36)

Попередження: Перевізник (38) – Гриценко (24), Шульга (40)

Прес-служба Асоціації футзалу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *