Розпочався боксерський турнір присвячений пам’яті ЗТУ Ігоря Корольова

В понеділок, 20 травня, в залі боксу БВУФК, відбулося відкриття боксерського турніру присвяченого пам’яті Заслуженого тренера України Ігоря Корольова, який стояв у витоків «великого» боксу у Броварах. Народився він в Росії, в 1935 році. Свою тренерську діяльність в місті Бровари розпочав в 1981 році, старшим тренером з боксу КО ШВСМ, З 1983 по 1998 роки був старшим тренером з боксу БВУФК. Серед його вихованців – чемпіони Європи Володимир Довгунь та Леонід Шапошніков, переможці та призери чемпіонатів СРСР та України. Серед яких і Заслужений тренер України Олександр Поліщук, який продовжує справу свого вчителя. Це вже XVІІ турнір його пам’яті.

Цього року до спортивного міста Бровари приїхали боксери із різних регіонів України. Разом із боксерами із Броварів та Броварського району вони й сперечатимуться за перемогу. Серед почесних гостей турніру – його дружина Галина Володимирівна, друг Корольова Олег Сташков, президент Національної ліги професійного боксу України Михайло Зав’ялов, заступник начальника відділу фізичної культури і  спорту Броварської міськради Михайло Доценко, директор БВУФК Олександр Чигирин, президент КОФБ Костянтин Калашніков, президент Броварської міської федерації боксу Сергій Ілюхін, екс-чемпіони світу з професійного боксу Віктор Постол, Сергій Дзінзірук та Юрій Нужненко, та інші.

Спонсором проведення турніру виступив благодійний фонд імені Олександра Луцького. Подарунки переможцям та вітання від імені Олександра Юхимовича передав директор його фонду. Зокрема, Луцький закликав меценатів не шукати вже відомих і успішних спортсменів, щоб встати до них в чергу спонсором заради особистої реклами, а надавати більше допомоги тренерам, які виховують молодих спортсменів. «Не цурайтесь невідомих спортивних клубів та гуртків. Хто знає? Може саме ваша допомога дасть шанс обдарованим дітям показати свої здібності та прославити Україну», – йшлося в привітальному листі від Олександра Луцького.

Цього дня було сказано багато теплих слів, як данина пам’яті великого тренера. Особливо запам’ятався виступ дружини Ігоря Корольова, Галини Володимирівні. В своєму дуже емоційному виступі вона подякувала за те, що не забувають Ігоря Георгійовича, пам’ятають про нього, чому свідчить традиційний турнір його імені. Він багато зробив для розвитку спорту в Броварах та Україні і його зусилля не минули марно. Головний секретар змагань Ігор Цвітненко вручив Галині Володимирівні від імені організаторів букет чудових квітів. Всі виступаючі відзначили вагомий внесок Ігоря Корольова в розвиток боксу і спорту в Україні. Після чого і розпочалися двобої на боксерському рингу. Турнір є відбірним,, кращі-з-кращих отримають право навчатися на відділенні боксу БВУФК, яке дало світу чотирьох чемпіонів світу з профі-боксу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *