У Броварах відбувся Всеукраїнський боксерський турнір пам’яті ЗТУ Ігоря Корольова

З 20 по 22 травня, в залі боксу БВУФК, відбувся Всеукраїнський боксерський турнір присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Ігоря Корольова, який стояв у витоків «великого» боксу у Броварах. Народився він в Росії, в 1935 році. Свою тренерську діяльність в місті Бровари розпочав в 1981 році, старшим тренером з боксу КО ШВСМ, З 1983 по 1998 роки був старшим тренером з боксу БВУФК. Серед його вихованців – чемпіони Європи Володимир Довгунь та Леонід Шапошніков, переможці та призери чемпіонатів СРСР та України. Серед яких і Заслужений тренер України Олександр Поліщук, який продовжує справу свого вчителя. Це вже XVІІ турнір його пам’яті. Він організований відділом фізичної культури і спорту Броварської міської ради, БВУФК, Броварською міською федерацією боксу.

Цього року до спортивного міста Бровари приїхали боксери із різних регіонів України. Разом із боксерами із Броварів та Броварського району вони й сперечатимуться за перемогу. Загалом в турнірі взяли участь близько 70 бажаючих. Серед почесних гостей турніру – його дружина Галина Володимирівна, друг Корольова Олег Сташков, президент Національної ліги професійного боксу України Михайло Зав’ялов, заступник начальника відділу фізичної культури і  спорту Броварської міськради Михайло Доценко, директор БВУФК Олександр Чигирин, президент КОФБ Костянтин Калашніков, президент Броварської міської федерації боксу Сергій Ілюхін, екс-чемпіони світу з професійного боксу Віктор Постол, Сергій Дзінзірук та Юрій Нужненко, директор Благодійного фонду Олександра Луцького та інші.

Протягом трьох днів на ринзі відбувалися запеклі баталії, в яких кожен учасник бажав вийти переможцем. До фіналів потрапили, як годиться найсильніші. Загалом в середу, 22 травня, відбувся 21 вирішальний двобій, в результаті яких і були виявлені переможці. Ними стали (в порядку проведених боїв):

48 кг – Назар Скорич (Калинівка, Васильківський район)

68 кг – Єгор Шарій (Баришівка)

76 кг – Ростислав Голиш (Мукачево)

65 кг – Владислав Ткаченко (Баришівка)

80 кг – Дмитро Яковенко (Броварський район)

35,5 кг – Артем Даниленко (Ніжин)

37 кг – Роман Крук (Броварський район)

40 кг – Владислав Михайлов (Бориспільський район)

41,5 кг – Владислав Павленко (Київ)

43 кг – В’ячеслав Мудрак (Бровари)

44,5 кг – Ігор Дерев’янко (Бориспільський район)

46 кг – Владислав Лісовий (Броварський район)

50-а – Кирило Ковальов (Бровари) та Олександр Лі (Мелітополь) (зафіксована нічия)

50-б – Олексій Лось (Бородянка)

50-в – Едуард Ткач (Бородянка)

52 кг – Максим Литвиненко (Броварський район)

54 кг – Максим Галушка (Бровари)

56-а – Олексій Костишен (Обухів)

56-б – Ярослав Левакін (Баришівка)

62 кг – Олег Вовк (Бородянка)

90 кг – Максим Курбанов (Бровари) та Роман Радченко (Броварський район) (зафіксована бойова нічия)

В доробку вихованців відділення боксу ДЮСШ відділу фізичної культури і спорту Броварської міської ради дві медалі: «срібло» у Назара Василенко 44,5 кг (тренер Вадим Лавренець) та «бронза» у Гліба Касьяна 52 кг (тренер Юрій Бойко)

Всі фіналісти отримали від організаторів медалі, дипломи та Почесні Кубки. Велику фінансову підтримку надали Благодійний фонд Олександра Луцького та ГО «Союз спортсменів Броварщини». Нагородження провдили найкращі діючі спортсмени Броварів, керівники міської федерації боксу та БВУФК, почесні гості. Головний суддя змагань – Дмитро Ведмеденко, головний секретар – Ігор Цвітненко. Всі переможці дістали право навчатися на відділенні боксу Броварського вищого училища фізичної культури, яке дало світовому боксу чотирьох чемпіонів з професійного боксу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *