Сергій Дзінзірук – екс-чемпіон світу з профі-боксу із Броварщини

Сергій Олександрович Дзінзірук (народився 1 березня 1976 в Нижньогірський, Українська РСР) — колишній український боксер-професіонал, який виступав у першій середній (Light Middleweight) ваговій категорії. Свій шлях становлення, як боксера розпочав на Броварщині, під керівництвом Леоніда Коварського та Олександра Поліщука, куди переїхала його сім’я. Навчався в Броварському вищому училищі фізичної культури.  Срібний призер чемпіонату світу серед любителів 1997 року народження, член олімпійської збірної України 1996 року. Дзінзірук на профі-рингу дебютував 22 січня 1999 року, перемігши алжирця Рамдане Кауане. На початку кар’єри проводив поєдинки переважно у Великобританії і Польщі. У грудні 1999 року, у своєму шостому поєдинку на професійному рингу переміг за очками непереможеного американського боксера, Леона Персона (6-0-1). У 2001 році крім поєдинків у Польщі, провів бої в Казахстані і Україні. У травні 2003 року в Німеччині, нокаутував у 2-му раунді аргентинця, Марсело Алехандро Родрігеса (23-6), і завоював титул інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBO, супер-напівсередній вазі. У грудні 2005 року, Сергій переміг Даніеля Сантоса, і став новим чемпіоном світу за версією WBO у другій напівсередній вазі. У 8-му раунді він «уклав» костариканця на підлогу, але чемпіон зміг піднятися. За підсумками 12 раундів усі судді віддали перевагу непереможеному українцю з рахунком 115-112. У українського боксера з ряду причин майже півтора року не було боїв. І тільки в травні 2010 року поїхав в США і вийшов на ринг проти колишнього чемпіона світу з кікбоксингу, австралійця, Деніеля Доусона. Сергій Дзінзірук контролював весь поєдинок, і наприкінці десятого раунду почав бити австралійця і рефері зафіксував перемогу технічним нокаутом. Гонорари представника Броварщини досягли семизначних цифр.

Будучи непереможеним боксером, Дзінзірук вийшов на ринг з дуже відомим і досвідченим аргентинцем, Серхіо Мартінесом, за вакантний пояс WBC і The Ring, в середній вазі. Поскільки поєдинок проходив в іншій ваговій категорії, пояс WBO у другій напівсередній вазі залишився за Сергієм. У березні 2011 року відбулася ця зустріч. Позиційний бій розпочався з протистояння джебів. Сергій був акуратніше, однак Мартінес – набагато різноманітніше і активніше з іншими ударами. «Скутість» Дзінзірука і його скупі дії в атаці призвели до того, що практично всі раунди записав собі в актив аргентинець. У 4-му раунді Сергію відрахували флеш-нокдаун, в кінці 5-го – вже цілком серйозний нокдаун. Дзінзірук непогано відновився в 6-му, вирвавши його за рахунок класної роботи на контратаках, а в 7-му навіть трохи «посік» Мартінеса над лівим оком. Протягом однієї хвилини в 8-му раунді Серхіо тричі відправляв Дзінзірука на настил ударами зліва. Після третього нокдауну рефері зупинив бій, не починаючи відлік і Сергій програв.

У жовтні 2011 року, Дзінзірук був позбавлений титулу, за те, що  довгий не проводив його захистів. Основною причиною були проблеми промоутерської компанії Universum, під егідою якої виступав Дзінзірук. Після півторарічної паузи уклав контракт на бій з непереможеним пуерториканцем Джонатаном Гонсалесом (15-0). Бій відбувся 1 вересня 2012 року і завершився внічию. 25 січня 2013 року Дзінзірук вийшов на ринг з володарем титулу інтерконтинентального NABO, Брайаном Вірою (21-6). У першому раунді Віра відправив українця у легкий флеш нокдаун, потім ситуація стала змінюватися, але Дзінзірук пропускав більшість потужних атак Віри. У дев’ятому раунді Сергій перехопив ініціативу, але в десятому Брайан нокаутував Сергія Дзінзірука. Після цього він офіційно заявляє про завершення своєї боксерської кар’єри. За свою професійну кар’єру провів на професійному рингу 40 боїв, у яких здобув 37 перемог, з них 24 нокаутом. Був чемпіоном світу за версією WBO (категорія до 69,9 кг) з 2005 по 2011 роки. Захистив свій титул в семи поєдинках.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *