УКРАЇНСЬКИЙ ПАРАЛІМПІЄЦЬ, ЯКИЙ ПЕРЕПЛИВ БОСФОР, ПОДІЛИВСЯ ПЛАНАМИ Й ДАВ ПОРАДУ ПРЕЗИДЕНТУ

Український Айронмен мріє про візит Ілона Маска в Україну та планує зайнятися цим одразу після підготовки до запливу у протоці Ла-Манш

Паралімпієць Олег Іваненко переплив протоку Босфор на щорічному крос-континентальному змаганні з плавання в Туреччині у липні 2018 року. Українець на цих змаганнях став першим плавцем із найтяжчими травмами тіла. Зараз його ціль – англійський канал Ла-Манш. 

Про свої подальші цілі український Айронмен розповів в ефірі “5 каналу”.

“Готовий фізично і морально подолати космічну програму. Чому б ні? Впевнений, що ніяких проблем у космосі з тим, що в мене не працюють ноги, не буде. Навантаження фізичне я готовий витримати, інтелектуальне, впевнений, що так само. І в мене є величезна мрія – зустрітися з Ілоном (Маском – 5.UA) і на цю тему предметно з ним поговорити. Плануватиму після Ла-Маншу, щоб ця зустріч відбулася, і за можливості, щоб Маск приїхав в Україну зі своїми технологіями, тому що технології врятують Україну”, – переконаний Іваненко.

Зокрема, рекордсмен наголосив: “Якого б ви президента не вибрали або депутата, – ви маєте самостійно брати на себе відповідальність. Просто бери і роби, і тоді буде добре в твоїй хаті, в твоїй сім’ї, на твоїй роботі. Українці, будьте українцями”.

Іваненко звернувся до президента Володимира Зеленського із закликом звернути увагу на питання захисту людей з інвалідністю в Україні.

“Воно категоричне, важке і, можливо, він не знає, що людина з інвалідністю живе на межі прожиткового мінімуму в 1400 грн. Президент має зрозуміти, що людина в цивілізованій країні не має знаходитися не просто за межею бідності, а поза межею прожиткового мінімуму. Треба розуміти, що якщо ми відповідальна країна – ми маємо відповідати перед своїми громадянами і нести свої зобов’язання перед найнезахищенішою категорією”, – наголосив паралімпієць, запросивши президента спробувати прожити 30 днів на 1,4 тис. грн.

Повний запис інтерв’ю з Олегом Іваненком дивіться тут:

 

https://www.5.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *