Протягом минулого тижня сталися дві смерті і провалений допінг-тест відомого боксера

 

Дві смерті і провалений допінг-тест відомого боксера. Складно пригадати гірший тиждень в боксі.

Минулої суботи Максим Дадашев і Уго Сантільян, які проводили бої на відстані один від одного близько 5000 миль, отримали удари, які через кілька днів привели до їх смерті. Ми також дізналися, що боксеру Ділліану Уайту дозволили битися з Оскаром Рівасом, хоча трьома днями раніше він провалив допінг-тест.

Наскільки мені відомо, ніхто не винен в загибелі Дадашева і Сантільяна. Кожен боєць, який переступає через канати, розуміє ризик обміну ударами з іншим чоловіком або жінкою незалежно від вжитих заходів обережності.

Дадашев прийняв багато ударів в бою Субріелем Матіасом в Меріленді, але він в повній мірі контролював те, що відбувалося на рингу, і відчайдушно чинив опір до більш пізніх раундів – дві ознаки того, що він був готовий продовжувати бій. Зупинка бою після 11-го раунду тренером Дадашева Бадді МакГіртом не була надто пізньої.

Російський боксер Дадашев помер через два дні після бою

Я ніколи не забуду, як МакГірт благав свого хороброго бійця дозволити йому зупинити бій, хоча Бадді вже прийняв рішення.

Сантільян в рідній Аргентині протягом 10 раундів бився з Едуардом Хав’єром Абреу і зазнав поразки суддівським рішенням. Він також пропустив багато ударів, але, схоже, був в порядку перед фінальним гонгом, оскільки після завершення останнього раунду підняв руку в надії, що переміг. Через кілька миттєвостей він втратив свідомість.

Аргентинський боксер Сантільян помер після бою

Я не знаю, що можна зробити інакше, крім як змінити наше уявлення про те, коли потрібно рятувати боксера від самого себе. Можливо, ті, хто стежить за боєм – судді, тренери, лікарі – повинні більше зосередитися на сукупному збитку, ніж на здатності боксера продовжувати викидати удари.

Тиждень в боксі, який хочеться швидше забути - изображение 1

Пізніше Макгірт сказав, що він став турбуватися за Дадашева в дев’ятому раунді. Може бути, варто було відразу ж зупинити бій, коли тренер вперше усвідомив, що його боєць в небезпеці. Іншими словами, тренери та офіційні особи повинні бути більш обережні, ніж зараз.

Звичайно, самі боксери, для яких здатися і визнати поразку – це анафема, будуть скаржитися. Так тому і бути. Альтернативою може стати трагедія, яку ми бачили на цьому тижні.

Хоча я вважаю, що спорт ніколи не був більш безпечним, ті, хто ним керує, повинні постійно переглядати діючі запобіжні заходи. Наприклад, Андре Уорд, посилаючись на той факт, що зневоднення збільшує ймовірність кровотечі, запропонував в Твіттері, щоб боксерами дозволили після зважування використовувати крапельниці. Чудова ідея?

“Ми не можемо відправляти молитви і співчуття сім’ям загиблих боксерів, а потім сидіти склавши руки і нічого не робити. Кращий спосіб вшанувати пам’ять загиблих бійців – зробити, все, що в наших силах, щоб зменшити ймовірність того, що це станеться знову”, – пише Уорд.

Andre S.O.G. Ward @andreward
 
 

We cannot send prayers and condolences to the families of fallen fighters, then sit idly and due nothing to change the way things are done. The best way to honor these fallen soldiers is to do everything in our power, to make sure we decrease the chance of this happening again.

410 человек(а) говорят об этом
 
 

Ще один логічний крок – переконатися в тому, що всі знаходяться в рівних умовах, і саме тут в гру вступає Ділліан Уайт.

Минулої суботи в Лондоні Уайт одноголосним рішенням суддів переміг Оскара Ріваса. Що ми не знали під час бою, так це те, що британець здав позитивну допінг-пробу. Інсайдер BoxingScene.com Томас Хаузер повідомив, що в організмі Уайта виявили сліди заборонених стероїдів.

Проблеми нового «тимчасового» чемпіона WBC з допінгом виявилися 17 липня, за три дні до бою з Рівасом. Проте, згідно з правилами в Великобританії, по відношенню до Уайту не можуть застосувати жодних санкцій, поки справа не буде повністю розглянутою.

Національна антидопінгова комісія Великобританії за участю Уайта і його представників провела слухання вранці перед боєм – і Ділліану було дозволено вийти на ринг і продовжувати свою кар’єру. Подробиці того, що відбувалося на слуханні, невідомі.

Кілька британських видань повідомили, що проба «Б» Уайта проходить перевірку, але боксер або його представники не зробили жодного підтвердження цієї інформації.

Як повідомляється, Рівас не був проінформований про позитивний допінг-тесті Уайт і слухання у справі британця. Задумайтеся про це на хвилину. Колумбієць вийшов на ринг, не знаючи, що у суперника проблеми з проходженням допінг-контролю.

Тиждень в боксі, який хочеться швидше забути - изображение 2

Уявіть собі, що при таких обставинах Рівас отримав би шкоду своєму здоров’ю – в ту ж ніч, коли Дадашев і Сантільян приймали удари, які покінчили їх життя.

Я розумію філософію невинності, поки не доведена твоя вина. Презумпція невинності є правом людини. І я впевнений, що в ситуації Уайта були правові питання, з яким довелося зіткнутися британським органам. Я припускаю, що вони могли не повідомити Ріваса через закон про конфіденційність. Звичайно, хтось в положенні Уайта може подати в суд, якщо йому або їй не дозволять боротися, тільки щоб потім довести свою невинність.

Уайт може отримати дискваліфікацію на 4 роки

Однак священний обов’язок боксерських організацій захищати фізичне благополуччя боксерів повинен бути понад усе. Британські чиновники повинні були або відкласти бій до отримання результатів проби «Б», або повідомити Ріваса про позитивний допінг-тест Уайта і дозволити йому вирішити, чи варто проводити бій.

Якщо Британська боксерська рада з контролю й Антидопінгове управління Великобританії вважають, що їхні руки зв’язані законами, вони повинні спробувати знайти спосіб обійти їх або лобіювати, щоб закони змінилися стосовно такої ситуації. Рівас не повинен був бути в такому положенні.

Трагедії Дадашева і Сантільяна знову нагадали нам, що боксери ризикують своїм життям кожен раз, коли переступають через канати. Боксерські органи не можуть зробити досить, щоб захистити їх – як з точки зору безпеки, так і з точки зору усунення шахрайства з допінгом.

https://www.ua-football.com/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *