В Рудні відбувся футбольний турнір пам’яті Олександра Олешка

Нещодавно в Рудні відбувся футбольний турнір пам’яті Олександра Олешка. Згадати добрим словом одного з кращих футболістів місцевої команди за всю її історію, і чиє життя трагічно обірвалося 15 років тому, зібралися не тільки колишні його партнери на полі впродовж багатьох років, але й земляки-спортсмени з інших населених пунктів, хто добе знав, грав із і товаришував із ним. 
До речі, це вже третій подібний турнір, який проводиться на п’яту, десяту й п’ятнадцяту річниці з дня смерті улюбленця руднянських уболівальників, прекрасної людини і сім’янина. Й щоразу ініціатором подібного пам‘ятного турніру виступає великий прихильник цього виду спорту, колишній голова громади Рудні, депутат районної ради трьох скликань, президент ФК «Рудня» Віктор Радченко. Але якщо в попередні рази співорганізатором виступала сільська рада, то тепер – Руднянський старостинський округ Великодимерської ОТГ.
… Було все, що й має бути на подібних заходах, але з дещо іншим підтекстом: пам‘ятно – урочистим відкриттям змагань. До їх учасників зі словами спогадів про Олександра Олешка, визнаннями його заслуг перед громадою села звернулися староста Рудні Олександр Карчевський, настоятель місцевого храму отець Григорій, президент ФК «Рудня» Віктор Радченко, перша вчителька Олександра Олешка Галина Подима та його класний керівник у місцевій школі Любов Калініченко. Усі вони говорили багато добрих слів про Олександра Васильовича як людину, спортсмена й закликали молодь наслідувати його приклад служіння інтересам громади. А учасникам турніру, а він, до речі, в складі чотирьох команд об‘єднав близько сотні учасників віком від 12 до 65 років, – нових здобутків на спортивній ниві.
Більше двох годин на футбольному міні-майданчику точилися напружені поєдинки. Юні гравці намагалися продемонструвати може не стільки майстерність, як силу молодості, жагу до перемоги. Футболісти ж з команд старшого віку – набутий роками досвід на численних змаганнях. У кінцевому результаті переможцем стала команда, основу якої склали гравці нинішньої збірної Рудні, яка гідно представляє село в чемпіонаті району. Вони й стали володарями пам’ятного кубка.
Запам’ятається цей захід і наймолодшим руднянам. Для них ініціатором турніру було накрито солодкий стіл із цукерками, кондитерськими солодощами, морозивом. Дорослі ж – і учасники турніру, й уболівальники, й гості змагань досхочу смакували запашною кашею з димком і рибною юшкою. Профінансував захід сам Віктор Радченко, і так було кожного разу. Долучилися до проведення цього заходу й тренер місцевої команди Юрій Компанець та капітан футбольної команди Сергій Компанець та інші небайдужі земляки.
… Турнір минув. Залишаться про нього тільки спогади, численні фотографії та пам’ять про Олександра Олешка, котрий, як і десятки, сотні його земляків так багато зробили, аби слава Рудні на наших теренах жила і множилася. 
Володимир НЕБРАТ. 
Фото Марини КОМПАНЕЦЬ

Тижневик Нове Життя Бровари

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *