У Броварах відбулися XXIII «Різдвяні старти»

В переддень Різдвяних свят, 6 січня, відбулися XXIII за ліком змагання з лижних гонок у Броварах «Різдвяні старти». Вони були організовані двадцять три роки тому ветераном спорту Володимиром Іллічем Зотовим, який пішов з життя наприкінці минулого року.

Ці змагання стали даниною пам’яті цій чудовій людині, ентузіасту спорту та здорового способу життя та Віталію Миколайовичу Федяніну, який більше двадцяти років очолював спортивний рух на Броварщині. Цього року із-за відсутності снігу всі учасники змагалися в легкоатлетичному пробігу, а саме було проведено крос на дистанції 2,5км ковзанярського кола.

Дистанції: чоловіки 18-59р – 2 кола (5км), всі інші 1 коло (2,5км), наймолодші діти – 1км. Перед початком змагань всіх присутніх привітав начальник відділу фізичної культури і спорту Броварської міської ради Дмитро Рожков. Хвилиною мовчання згадали світлу пам’ять Володимира Зотова. Потім головний суддя змагань, тренер з лижних гонок ДЮСШ управління освіти і науки Броварської міської ради Ніна Ялаєва зачитала програму змагань і спортсмени вирушили на місце старту. Першими пішли на трасу наймолодші, які долали дистанцію в 1 кілометр. Після їх фінішу в боротьбу вступили інші вікові групи і останніми в путь рушили найстарші, ветерани. Загалом на старт вийшли блзько 100 учасників. Змагання і залік проводився як в гладкому бігу, так і «скандинавській» ходьбі (зі спеціальними палицями). Найстарший учасник 85-літній Анвік Вікторович Згурський, наймолодші – дівчатка Злата Паламарчук та Настя Бабіч. Швидко плинув час і всі учасники змагань благополучно фінішували. Суддівська колегія вирушила підбивати підсумки, а спортсмени очікували на їх оголошення.

Всі переможці і призери змагань отримали медалі, дипломи і подарунки від організаторів. Серед переможців і призерів багато відомих в нашому місті імен – Анвік Згурський, Борис Слюсар, Любов Вишнякова, Галина Голуб та інші. «Різдвяні старти» були організовані відділом фізичної культури  і спорту Броварської міської ради, ГО «Київська обласна федерацiя лижного спорту» та цілого ряду спонсорів, які й раніше допомагали Володимиру Іллічу в проведенні змагань.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *