ДЮФК «Каскад» – успіхи і досягнення 2019 року

Кожен футбольний чи спортивний клуб славен не тільки своїми перемогами на міжнародній і внутрішній арені, а й своїми вихованцями. Є чим пишатися і тренерському складу броварського ДЮФК «Каскад». Так вихованець ДЮФК «Каскад» (Бровари) Ілля Гаджук тепер гравець юнацької збірної України (U-18). З шести років Ілля почав займатися футболом у ДЮФК «Каскад» міста Бровари (перший тренер Олег Трухан), у якому згодом став капітаном та одним з лідерів команди 2002 року народження.

На футбольному полі Ілля виділявся відмінним дриблінгом, швидким ігровим мисленням та  чудовим гольовим відчуттям.

У 2019 році Ілля підписав контракт з ПФК «Ворскла» (Полтава), за який він тепер виступає в молодіжному чемпіонаті України, а на початку жовтня допоміг команді переграти київське «Динамо», забивши переможний гол! Хоч і виходить він поки що в дублюючому складі, але Іллі тільки 17 років, тож сподіваємося, що зовсім скоро він виросте у справжнього майстра. В минулому році був викликаний на тренувальні збори до юнацької збірної України і зіграв в матчі проти Вірменії. Команду тренує Олександр Єзерський (колишній провідний гравець ФК «Дніпро»). Тепер він один із основних кандидатів на участь в чемпіонаті Європи в складі збірної України.

П’ять вихованців ДЮФК «Каскад» тренуються і грають за Футбольну академію ФК «Шахтар». Це чотири хлопчаки 2008 року народження: польові гравці – Іван Осадчий, Андрій Базильський і Єгор Костюк та воротар Арсеній Ярмоленко, яких тренував один із кращих наставників клубу Костянтин Білінський та вихованець Антона Войтаніка ( 2006 року народження) Данило Плужніченко, який теж грає на позиції воротаря. Хлопці добре зарекомендували себе і тепер виступають за команди цього уславленого українського клубу.

Одним із головних успіхів броварських «каскадерів» у 2019 році стала перемога в Кубку Київської області  серед юнаків 2007-2008 років народження, який пройшов у селищі Щасливе, що на Бориспільщині, приурочений до Дня Гідності та Свободи і який проходив за підтримки Голови Київської обласної державної адміністрації. Володарем цього трофею у запеклій боротьбі став броварський «Каскад». В фінальному двобої він переграв вишгородський «Діназ». Основний час закінчився з нічийним рахунком 0:0. Тому володаря Кубка визначала серія післяматчевих пенальті, яка звершилася з результатом 2:1 на користь «каскадівців».

Склад команди-переможців: воротарі – Галкін Максим, Осадчий Олексій, захисники: Горобець Денис, Щербатюк Кирило, Бевза Костянтин, Ісмаілов Садам, півзахисники: Кравченко Микита, Фещенко Іван/капітан/, Куліков Ілля, Дернов Матвій, Ступак Олександр, Сундук Руслан,  нападники: Несін Іван, Барабаш Денис. Тренує юних «каскадерів» Костянтин Білінський, який в це час був присутній разом з іншими гравцями на представницькому турнірі в Білорусії, тому футболістів налаштовував на боротьбу президент ДЮФК «Каскад» Олег Трухан, якому допомагав представник батьківського комітету Ігор Щербатюк.

Великим досягненням є те, що підопічні Олега Трухана 2004/05 років народження, граючи у вищій лізі чемпіонату Київщини разом із десятьма найсильнішими клубами області, зуміли завершити сезон на другому місці, отримавши «срібні» нагороди і поступившись тільки представнику міста Києва, КДЮСШ «Чемпіон».Два гравці клубу Богута Ян та Голуб Денис стали кращими бомбардирами чемпіоната Київської області. ДЮФК «Каскад» за результатами сезону завоював почесне право грати в Чемпіонаті України з футболу серед команд дитячо- юнацьких спортивних закладів сезону 2019/20 років (до речі вперше в історії броварського футболу). На даний час команди 2003/04 та 2005/06 представляють броварський футбол у чемпіонаті України у своїх вікових групах. Так що є чимл пишатися, але й «почивати на лаврах» не має часу, адже ще дуже багато потрібно чого зробити і досягти більшого!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *