Переможцями турніру стали юні гандболісти із Броварів

З 1 по 4 лютого цього року в чудовому залі СК БВУФК проходив  XXIІІ   Міжнародний  турнір з гандболу серед юнаків 2005/06 р.н. пам’яті Почесного майстра спорту Володимира Богатікова, як данина таланту відомого, знаного далеко за межами України гандболіста, досвідченого тренера та доброї, щирої і видатної людини.

В минулому він був гравцем команди СК «Тираспіль», грав за команду СКА (Одеса) і «ЗАБ» (Запоріжжя). На початку 80-их років минулого століття всі свої знання як гравця та тренерський досвід запорізької СДЮШОР, Володимир Богатіков починає передавати своїм вихованцям в Броварах. З 1983 року його призначають старшим тренером відділення гандболу юнаків. Крок за кроком відділення набирає обертів. За час роботи тренером вихованці Володимира Опанасовича неодноразово ставали чемпіонами і призерами змагань першостей України і СРСР. Його життя трагічно обірвалося двадцять років тому. Цей турнір проводиться вже 20-ий раз. У ньому брали участь більше сотні команд з багатьох республік СНД та Польщі. Багато гандболістів, які грали на цьому турнірі, стали видатними гравцями, які захищали кольори своїх збірних країн. Взяти лише гандболістів із команд України. Це такі гравці як: Сергій Шельменко, Геннадій Комок, В’ячеслав Садовий, Сергій Онуфрієнко, Владислав Остроушко, Олександр Петров, Дмитро Дорощук, Артем Вишневський, Сергій Педан, Олександр Шевелев та інші. Багато гандболістів, які брали участь в іграх турніру, практично всі грають чи грали в командах Суперліги чемпіонату України. Те ж саме можна сказати і про гравців з країн – гостей, які виступали в Броварах.

У змаганнях брали участь  команди БВУФК (Бровари), ДЮСШ (Бровари), КСЛІ-1 та КСЛІ-2 (Київ), «Портовик» (Южний), РЦОП-1 та РЦОП-2 місто Мінськ (Білорусь), Сєверодонецьк (Луганська область) Як завжди змагання проходили у безкомпромісній боротьбі. Приємно, що цього разу перемога дісталась нашим хлопцям. Відкриття турніру відбулося 1 лютого. Протягом всіх ігрових днів точилася гостра та безкомпромісна боротьба, коли перемогу виборював сильніший. Всі учасники були розподілені на дві групи, за результатами матчів в яких і визначалася доля подальшого розподілу в турнірних таблицях. До головної групи, яка й розіграла медалі увійшли: БВУФК, КСЛІ-1, РЦОП-1 та «Портовик».  Решта розіграли місця із 5 по 8. Сповненою драматизму та непередбачуваності стала зустріч, в якій на паркеті СК БВУФК зійшлися господарі, юнаки які навчаються на відділенні гандболу БВУФК (БВУФК) та гості із Білорусії, РЦОП (Мінськ). Протягом всього ігрового часу команди грали м’яч-в-м’яч, не відпускаючи один-одного вперед. В підсумку – 17:15 на користь господарів. Переможця турніру визначали за кращою різницею забитих та пропущених м’ячів. Тут «пані-фортуна» посміхнулася гандболістам із Броварів. Другі – білоруси. І все вирішилося в останній грі турнірі, де зустрілися команди БВУФК та КСЛІ-1. Броварчани перемогли – 25:19 і стали переможцями, а КСЛІ-1 – фінішував лише третім. На урочистій церемонії нагородження нагороди отримали переможець та призери змагань, а також індивідуальні призи кращим в ігрових амплуа.

Крім переможців та призерів змагань були визначені  кращі гравці за їх амплуа.

Воротар – Андрій Шмиголь (БВУФК)

Лівий крайній – Михайло Лабак (РЦОП-1)

Лінійний – Іван Мельник (БВУФК)

Центральний – Павло Вітанчук (КСЛІ-1)

Лівий півсередній – Микола Процюк (БВУФК)

Правий півсередній – Антон Сичов (КСЛІ-1)

Правий крайній – Арсеній Кандалюк («Портовик»)

Бомбардир – Євгеній Скриннік (РЦОП-1) (45 м’ячів)

Результати турніру:

1 – команда БВУФК (м. Бровари) (тренер Олександр Зборщик)

2 – команда РЦОП-1 м. Мінськ (Білорусь)

3 – команда КСЛІ-1 (м. Київ)

4 – команда «Портовик» (Южний)

5 – команда РЦОП-2 (Мінськ)

6 – команда  ДЮСШ (Бровари)

7 – команда  КСЛІ-2 (Київ)

8 – Сєвєредонецьк (Луганська область)

Не забули і про тренерів команд. Головний суддя змагань – Заслужений тренер України Володимир Ковальчук. Турнір організований відділом фізичної культури і спорту Броварської міськради та БВУФК.

Відео вирішального матчу ХХІІІ Міжнародного турніру з гандболу серед юнаків 2005/06 р.н. пам’яті Почесного майстра спорту Володимира Богатікова БВУФК – КСЛІ-1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *