Перемога броварчанки Марії Буряк та інші досягнення українців в Стамбулі

9 лютого Стамбул приймав юніорський чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні. Українці виграли чотири золота і посіли друге місце у медальній таблиці. Вище лише господарі змагань збірна Туреччини (21 медаль – вісім золотих, шість срібних і сім бронзових). Всього участь у змаганнях взяли команди з 21 країни.

Броварчанка Марія Буряк перемогла в бігу на 400 метрів (55,19 с). До речі Марія була єдиною представницею Київщини на цих змаганнях.

Вона народилася в місті Носівка (Чернігівщина). З 9 класу навчалася на відділенні легкої атлетики БВУФК. Тренувалася під керівництвом Людмили Опанасенко. З вересня минулого року переходить до ЗТУ Олега Лобанова. Спеціалізується в бігу на 400м, 400м з бар’єрами та 200м. Майстер спорту України в бігу на 400 метрів з бар’єрами. Нещодавно стала чемпіонкою України серед юніорів в бігу на 200 та 400 метрів. Увійшла до складу збірної України. Головні змагання в найближчий час – це Чемпіонат України серед дорослих та молоді (20 – 22 лютого, Суми) та Матчева зустріч збірних в Білорусії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *