Керівника МОЗ закликали дати дозвіл на плавання в басейнах під час карантинних заходів

Президент Федерації плавання України Андрій Власков звернувся до міністра охорони здоров’я Максима Степанова з проханням дозволити спортовцям тренуватися в басейнах.
«Федерація плавання України із свідомим розумінням та відповідальністю ставиться до виконання заходів щодо профілактики та запобігання поширенню захворювання Covid-19.

За інформацією від агентства уряду США – Центру контролю та профілактики захворювань (Centers of Disease Control and Prevention (CDC), «Немає доказів того, що вірус, який спричиняє Covid-19, може поширюватися на людей через воду в басейнах, гарячих ваннах, спа-салонах або місцях, де відбуваються ігри на воді. Належна експлуатація та технічне обслуговування (включаючи дезінфекцію хлором та бромом) цих установ мають дезактивувати вірус у воді».

Більшість плавальних басейнів, у яких відбуваються тренування спортсменів, функціонують дитячо-юнацькі спортивні школи і плавальні клуби в Україні та в усьому світі, очищені хлором. До того ж, вентиляція приміщень плавальних басейнів за функціональними нормативами має бути більш ефективною, ніж у спортивних (тренажерних) залах.
З урахуванням викладеної інформації Федерація плавання України звертається з пропозицією виключити заборону функціонування басейнів з проекту тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 18.05.2020 № 32», – йдеться у зверненні пана Власкова.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/sport/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *