“Беркут-Легіон”, “Асканія-Флора” та “Десна” виходять до 1/4 Кубка Київщини

Вчора, 8 липня, на стадіонах Київщини відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка Київщини.

Гучна сенсація відбулася в Кагарлику, де «Дружба» знову продемонструвала як високий рівень організації дійства, однозначно зразково-показовий для Київщини, так і звично потішила змістовною грою, що спричинила й омріяний результат. Однак нинішню перемогу — над бронзовим призером обласного чемпіонату! — не порівняти з виграшами в Обухова та Миронівки у першолігових перегонах. На жаль, ірпінці, навіть долучивши до складу легендарного стрілецького сотника Третяка, який став партнером найкращого минулорічного гравця Київщини Грищенка, насправді реальних загроз у чужих володіннях так і не створили. Натомість хлопці з Мирівки забили двічі і ще принаймні одного разу (Панічев після проходу Головка) змарнували стовідсоткову нагоду. Спочатку Понєжда, небзпечно подавши м’яча до карної зони гостей, змусив Алефіренка вдатися до фолу, і Верхов обернув на гол одинадцятиметровий. А ближче до фінального свистка реактивний Головко, уже вкотре залишивши за спинами мов заціпенілих опікунів, таки увінчав стрімкий рейд з правого флангу результативним ударом. І, до речі, знявши футболку, мерщій побіг святкувати гол, забувши про те, що вже мав одне попередження. За такі речі команда, навіть аматорська, має карати футболіста гривнею…

А тим часом вищоліговий лідер успішно проатестував амбіційну «Ниву» в Бузовій. До перерви взяття воріт не було, але кращий загальний вигляд мали господарі. Другий тайм, однак, минув за відчутної переваги «Колоса». Тренери пустоварівців упродовж матчу кілька разів змінювали не лише гравців, а й тактику, застосовуючи, зокрема, то дует нападників, то висунутого на вістря одного бомбардира. «Ниві», яка має хороших виконавців, якраз і забракло досвіду тактичної боротьби в ігрових умовах. Вищі за рангом обернули все з голови на ноги буквально за кільканадцять хвилин.

Яскравий Зозуля знову вистрілив дуплетом: він скористався чудовою передачею штурмовика Кацалапа і реалізував одинадцятиметровий, який сам і заробив. Але на цьому бомбардир не заспокоївся. Саме він започаткував атаку, яку продовжив Старгородський, а завершив ударом у ближній кут Скороход. Єдиною неприємністю для «Колоса» можна вважати хіба що майстерний гол Сомова, ігрові можливості якого команда з Пустоварівки спеціально вивчала на грунтовних передматчевих заняттях, що їх уже звично проводить з підопічними тренер Кривошеєв.

«Юніор» обіграв «Софію» вдруге за декаду, тепер уже — на виїзді. До перерви, правда, відзначилися лише місцеві футболісти. Це Панченко добив у сітку м’яча після грубої помилки воротаря. Зате другий тайм став яскравим фестивалем атак і комбінацій макарівської команди. Шалон заробив і реалізував одинадцятиметровий, Баранович увігнав у дев’ятку шкіряного з передачі Богдюка, Шома вистрілив дуплетом — асистентську роль якісно виконали Кравченко та Іващик, Іващик асистував і Підоріну.

У Ставищі гостям «допоміг» оборонець господарів, який відпасував на суперника, що вже виключився був із гри, поблизу своїх воріт — і Щериця дуплетом ощасливив броварську команду.

«Десна» забила менше, аніж насправді могла, титулованому конкуренту в Погребах, але для перемоги вистачило й одного голу. Вольового виграшу в статусі гостя здобув у Щасливому «Джуніорс»: Стеценко забив із штрафного, Костяний використав пас Купрія, Лящук активно зіграв як у захисті, так і в атаці. А поєдинок у Калинівці довелося перевести в післяматчеву серію пенальті, де господарі промахнулися одного разу, а гості — двічі.

КУБОК КИЇВЩИНИ-2020. 1/8 ФІНАЛУ. 8 липня, середа

ДЕСНА (Погреби) — АВАНГАРД (Бзів) — 1:0 (Яременко, 28). Нереалізований пенальті: Яременко, 76. Арбітр Владислав Кононов.

СОФІЯ (Софіївська Борщагівка) — ЮНІОР (Макарів) — 2:5 (Панченко, 16, Лініченко, 77 — Шалон, 50, пн, Баранович, 59, Шома, 63, 68, Підорін, 84). Арбітр Володимир Устименко.

АСКАНІЯ-ФЛОРА (Калинівка) — МЕЖИГІР’Я (Нові Петрівці) — 0:0, серія пенальті — 4:2. Арбітр Денис Шурман.

ДЕНГОФФ (Денихівка) — ДЖУНІОРС (Шпитьки) — 1:2 (Марійко, 10 — Стеценко, 34, Костяний, 52). Арбітр Михайло Родіоненко.

ДРУЖБА (Мирівка) — КУДРІВКА (Ірпінь) — 2:0 (Верхов, 43, пн, Головко, 81). Вилучення: Головко, 81. Арбітр Сергій Задиран.

НИВА (Бузова) — КОЛОС (Пустоварівка) — 1:3 (Сомов, 71 — Зозуля, 55, 67, пн, Скороход, 65). Арбітр Микола Балакін.

ЛЮБОМИР (Ставище) — БЕРКУТ-ЛЕГІОН (Бровари) — 1:2 (Рябов, 38 — Щериця, 68, пн, 87). Нереалізований пенальті: Давіденко (Беркут-Легіон, 59). Арбітр Сергій Бойко.

Джерело – https://koff.org.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *