Реконструкція броварського СК «Світлотехнік» триває

СК «Світлотехнік» у Броварах було здано в експлуатацію в 1989 році. Будівлі спортивного комплексу 30 років і за весь час її існування реконструкція споруди жодного разу не проводилася. При цьому в спорткомплексі щомісяця проводилися змагання місцевого рівня, щоквартально – національні змагання і навіть Міжнародні фестивалі. Також у СК тренується національна збірна з ушу, де більшість спортсменів – броварчани. Тож «Світлотехнік» конче потребував капітального ремонту, а семі заміни вікон, дверей, сендвіч-панелей, підлоги, даху, трибун, всієї системи водопостачання та водовідведення, електропроводки, а також будівництво нової вентиляційної системи. 24 квітня 2018 року виконком міської ради схвалив проектну документацію за робочим проектом «Реконструкція спортивного комплексу «Світлотехнік» по вул. Броварської сотні (Чкалова), 9-А. Проектно-вишукувальні роботи по даному об’єкту проводило ТОВ «Будсервіс 2016». Споруда є основною базою занять створеної рішенням Броварської міської ради наприкінці минулого року ДЮСШ з ушу та єдиноборств, яка є єдиною в Україні. Тут займаються більше півтисячі вихованців. Крім того, тут проходять тренування і з інших видів спорту. Тому наприкінці травня, після завершення навчального року, всі вихованці пішли на канікули, а в приміщенні спортивного комплексу розпочався капітальний ремонт, який проводить ТОВ «ДК «Мідас», яке виграло тендер. Загальна вартість проекту становить близько 26 мільйонів гривень, з яких 18 мільйонів – реконструкція комплексу і 8 мільйонів – спорудження літнього майданчика. Як розповів директор ДЮСШ з ушу та єдиноборств Броварської міської ради Андрій Коваль, що тут передбачається зробити:
«Стіни і дах споруди залишається без змін, тому якщо їх зрушити з місця, то може завалитися вся конструкція. Повністю замінюються інженерні мережі. Наприклад, вентиляції, як такої, взагалі не було, лише «витяжка» під дахом, тому монтують нову систему. Змінюється система опалення: тут стояли старі радянські чавунні радіатори, а тепер встановлять сучасні нові. Повним ходом ремонтуємо внутрішні приміщення. Також триває монтаж конструкцій під утеплення фасаду: утеплюватиметься за проектом мінеральною ватою. Обов’язково відремонтується відмостка – це також впливає на енергоефективність будівлі. Будуть відремонтовані та розширені тренерські, покращені роздягальні для відвідувачів, створюються комфортні умови для людей з обмеженими можливостями. Підлога буде циклюватися і фарбуватися. Хотілося б замінити і її, але вартість цих робіт сягнула б майже половини кошторису всього проекту».
Літній майданчик передбачається розмірами 20 на 44 метриі буде розміщуватися за основним корпусом. Тут в теплу пору року можна буде проводити тренування з ушу, гандболу, футболу та інших видів спорту. Він матиме сучасне тартанове (штучне покриття) накрите дахом, який захищатиме від негод. У планах ДЮСШ і Української федерації ушу створити на прилеглій території місця для відпочинку, щось на зразок китайського саду, де б вихованці мали б змогу відновити сили після виснажливих тренувань. Це питання дуже актуально, так як скверів і парків в Південному мікрорайоні поки що не має. Але для цього потрібне чітке визначення, де пролягає прилегла території комплексу. Існує проблема і з освітленням, так як «Світлотехнік» отримує електроенергію із «Полімерколору», яке не має право постачати її. Вже є домовленість із Броварським районним підрозділом ПАТ «Київобленерго», але потрібно тільки узгодити деякі моменти. За планом реконструкція повинна бути завершення до вересня цього року, коли розпочнеться новий навчальний рік. Сподіваємося, що так і буде.

Загалом, за словами Андрій Коваля та президента Української федерації ушу Олега Чуканова, що в них є заповітна мрія – створити у Броварах такі умови, щоб проводити в місті світові та європейські чемпіонати, адже у Броварах тренуються найкращі майстри з цього виду спорту нашої держави, які високо цінуються у всьому світі. Для цього потрібно тільки щоб були сучасні тренувальні бази та гідні умови для проживання і тоді Бровари може стати однієї із світових столиць ушу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *