Україна – в сімці найкращих!

В Бидгощі (Польща) завершився командний чемпіонат Європи з легкої атлетики (Суперліга). Особливістю цьогорічних змагань було те, що відразу п’ять збірних з 12-ти залишали за їх підсумками елітний дивізіон, оскільки в 2021 році в Суперлізі виступатиме лише 8 команд.

Так вийшло, що впродовж всього чемпіонату збірна України вела боротьбу з Чехією за останнє, сьоме місце, яке давало право на збереження прописки в Суперлізі. Після другого дня українці та чехи мали однакову кількість очок, і в заключний день нам все-таки вдалося випередити головних конкурентів. В першу чергу завдяки двом атлеткам, які зуміли пробитися до ТОП-3 в своїх дисциплінах. Юлія Левченко стала єдиною українкою, яка зуміла відсвяткувати перемогу на цих змаганнях – у стрибках у висоту вона показала результат 1 м 97 см. А Ірина Климець стала третьою в метанні молота – 71.67.

У підсумку Україна з 225 очками посіла сьоме місце, випередивши чехів на 5,5 очок. Виграли чемпіонат Європи господарі, поляки. Срібло – у Німеччини, бронза – у Франції. Залишають Суперлігу чехи, шведи, греки, фіни та швейцарці. Замість них до еліти заходить переможець першої ліги – Португалія. Місце проведення наступного командного чемпіонату Європи, який відбудеться в 2021 році, визначиться пізніше.

До національної команди увійшли й легкоатлети із Броварів:

Ганна Плотіцина (100 м з/б, 4х100 м)

Вікторія Шкурко (5000 м)

Ольга Голодна (ядро)

Кіру Кирило (жердина)

Результати виступів:

Ольга Голодна – 5-а в ядрі – 17.18м.

Ганна Плотіцина – 6-а в бігу на 100 м з/б (13.26с) та в складі жіночої естафети 4х100 м (Ратнікова, Плотіцина, Качур, Чубковцова) – дев’ята, 44.34 (SB)

Кирило Кіру – 0 залікових очок у стрибках з жердиною, не взяв початкові 5.01м

Вікторія Шкурко – 11-а в бігу на 5000 метрів – 17:16.93.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *