Призначений тренерський штаб збірної України (U-18), яка гратиме на юніорському Євро-2022 у Києві. Збірну очолили броварчани Вадим Бражник і Віктор Горбаха

Президіум Федерації гандболу України проголосував за призначення тренерського штабу юніорської збірної України хлопців віком до 18 років. Нагадаємо, саме у цій віковій групі в серпні 2022 року Київ прийматиме чемпіонат Європи EHF Championship

Збірну очолив Вадим Бражник, в минулому воротар національної збірної України, переможець чемпіонатів України та Словаччини. Бражник є старшим тренером відділення гандболу Броварського спортивного фахового коледжу. Його колегою по тренерькій роботі в БСФК є Віктор Горбаха, якой також працюватиме у збірній U-18 і буде асистентом головного тренера.   

Участь у підготовці юніорської команди як тренер-консультант візьме тренер національної збірної Вячеслав Лочман. Нагадаємо, Лочман входив до тренерського штабу юніорської команди України на Євро-2021 (U-19). У Скоп`є українці виступали молодшим складом, аби надати ігровий досвід офіційних стартів тим гравцям, які у 2022-му гратимуть на домашньому Євро.      

Вже 10-го грудня стартує підготовка збірної України U-18. Перші збори включатимуть медичне обстеження і завершаться виїздом на контрольні матчі проти однолітків збірної Польщі (17-19 грудня). 

Вадим Бражник, головний тренер юніорської збірної України (U-18):

“Працювати в збірній – це престижно для будь-якого тренера. Це серйозний виклик і хочеться сказати спасибі Федерації за довіру. Чемпіонат Європи пройде у нас вдома, це особливо відповідальність. Тому будемо працювати на максимумі і навіть більше. 

Для мене все це є близьким: я треную зараз, а не так давно сам був гравцем. Я знаю всю цю кухню і як вона має працювати. За роботою в БСФК мені знайома психологія цього віку. Я стежу за чемпіонатом, знаю всіх гравців. Все буде добре. 

Вже з 10-го грудня пройдуть збори в Броварах, а далі – турнір у Польщі”. 

Віктор Горбаха, тренер юніорської збірної України (U-18):

“Зараз ми зберемо команду, оцінимо її рівень, але я знаю, що потенціал цього віку дуже хороший. Ці хлопці будуть кандидатами до національної збірної.

Для тренера робота в збірній – це дуже відповідально і хочеться докласти всі свої вміння та знання, щоб досягти загального результату.  Я дуже радий, що Федерація гандболу України, президент ФГУ Андрій Мельник довірили нам цю роль”.  

Вячеслав Лочман, тренер-консультант юніорської збірної України (U-18):

“З одного боку юніорського збірна оновилась, але нам все ж не доведеться працювати з чистого листа. Команда цієї вікової групи вже мала два збори, виступала на чемпіонаті Європи. На Євро ми грали проти старших за себе суперників і подекуди були хлопцями для биття, але це минуло дарма. Всі отримали великий досвід, багато чого довели самим собі.  

У мене є відео аналіз гри юніорської збірної, розбір кожного з гравців і я надам ці матеріали тренерському штабу.     

Чемпіонат Європи пройде в Києві і, гадаю, у нас є величезні шанси на успішний виступ. Добре, що команда збирається вже зараз. Перед початком зборів ми проведемо обстеження гравців, а потім – ще одне обстеження в травні. Результати дадуть нам розуміння, чи в правильному напрямку ми рухаємося”.


Федерація гандболу України  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *