ПЕРУРЕНА: УКРАЇНСЬКІ СПОРТСМЕНИ ДУЖЕ ЗАЦІКАВЛЕНІ БРАТИ УЧАСТЬ У ВСЕСВІТНІХ ІГРАХ

Трохи більше ніж за 100 днів до початку Всесвітніх ігор 2022 року делегація Міжнародної асоціації всесвітніх ігор (IWGA) зустрілася з організаційним комітетом міста-організатора Бірмінгема. На порядку денному засідання Координаційної комісії були остаточні заходи щодо підготовки Ігор, які відбудуться з 7 по 17 липня в штаті Алабама.
У центрі уваги також були наслідки війни в Україні. Президент IWGA Хосе Перурена запевнив, що буде зроблено все, щоб якомога більше спортсменів з України могли представляти свою країну на 11-х Всесвітніх іграх. Їх підтримав Рендалл Вудфін, мер міста Бірмінгема.
Наразі 103 українських спортсмени пройшли кваліфікацію на Ігри. На початку війни IWGA виключила спортсменів з Росії та Білорусі від участі у Всесвітніх іграх, це рішення відповідало рекомендації Міжнародного олімпійського комітету.
Хосе Перурена під час зустрічі пояснив, що IWGA контактує зі Спортивним комітетом України:
«Ми знаємо, що українські спортсмени дуже зацікавлені брати участь у Всесвітніх іграх, всупереч жахливій ситуації на їхній батьківщині».
Нік Селлерс, генеральний директор оргкомітету Бірмінгема, зміг навести конкретний приклад:
«Станіслав Горуна був капітаном збірної України з карате і готується до змагань у TWG 2022. Зараз Горуна патрулює вулиці рідного Львова як солдат, але каже, що все ще планує змагатися в Бірмінгемі».
Хосе Перурена також запропонував, щоб господарі виділили частину виручки від квитків на підтримку спортсменів України:
«Я щасливий, що отримав велику підтримку цієї ідеї. Це також стосується використання грошей на відновлення знищених спортивних об’єктів після війни, яка, сподіваюся, скоро закінчиться».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *