Рінат Ахметов: “Ми відбудуємо сильну та успішну Україну”

Президент «Шахтаря» Рінат Ахметов висловився про трагедію Маріуполя – міста, який страждає від рашистів. його цитує Reuters.

«Маріуполь – світова трагедія і світовий приклад героїзму. Для мене Маріуполь був і завжди буде українським містом. Вірю, що наші відважні воїни захистять місто, але розумію, як їм важко. Війна, звичайно, не час для сварок. Ми побудуємо всю Україну.

У лютому розмовляв з людьми на вулицях Маріуполя, зустрічався з робітниками. Мої амбіції – повернутися в український Маріуполь і реалізувати наші плани (нове виробництво), щоб маріупольська сталь могла конкурувати на світових ринках як і раніше.

Для нас війна почалася в 2014 році. Ми втратили всі свої активи і в Криму, і на тимчасово окупованій території Донбасу. Ми втратили свій бізнес, але це зробило нас більш жорсткими і сильними.

Я впевнений, що СКМ як найбільший приватний бізнес країни буде грати ключову роль в післявоєнному відновленні України. Нам, безумовно, потрібна безпрецедентна програма міжнародної реконструкції, план Маршалла для України. Я вірю, що ми все відбудуємо вільну, європейську, демократичну і успішну Україну після нашої перемоги в цій війні ».

Раніше Ахметов назвав президента рф владиміра путіна військовим злочинцем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *