Жіноча збірна України U19 з футболу зберегла прописку в елітному дивізіоні Євро

Жіноча збірна України U19 завершила виступ у відборі на чемпіонат Європи-2022.

Ще в листопаді українки посіли третє місце в групі Ліги А і таким чином вийшли в другий раунд кваліфікації. Уже на цій стадії команда Валерія Паламарчука потрапила до одного квартету з Норвегією, Австрією та Болгарією.

Матчі цього раунду були заплановані на квітень, однак розклад ігор групи України змінився у зв’язку з вторгненням Росії. Так, усі ігри відбулись впродовж 10-16 травня. Водночас у інших групах уже визначились збірні, що пройшли до фінального турніру. Ними стали Швеція, Німеччина, Англія, Італія, Іспанія та Франція. Також у фінальній частині Євро зіграє Чехія на правах країни-господаря.

У групі 4 Україна стартувала з поразки від Норвегії з рахунком 0:5, після чого з мінімальним розривом поступилась Австрії – 0:1. Таким чином українки опинились під ризоком вильоту з елітного дивізіону чемпіонату Європи. Для того, щоб втримати цю прописку, “синьо-жовтим” було потрібно зіграти в останній зустрічі хоча б унічию.

Із цим завданням українки впорались. У вирішальному матчі підопічні Паламарчука протистояли іншому аутсайдеру групи – Болгарії. Протягом усієї гри жодна зі сторін так і не зуміла вразити ворота одна одної, тож зустріч завершилась за рахунку 0:0, а болгарки опустились до Ліги В.

Євро WU19. Кваліфікація. Другий раунд. Ліга А

Болгарія WU19 – Україна WU19 – 0:0

Турнірна таблиця. Група 4

  1. Норвегія WU19 – 9 очок (3 матчі, 12:0 – різниця забитих і пропущених м’ячів)
  2. Австрія WU19 – 6 очок (3 матчі, 5:1)
  3. Україна WU19 – 1 очко (3 матчі, 0:6)
  4. Болгарія WU19 – 1 очко (3 матчі, 0:10)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *