Українські легкоатлети здобули чотири нагороди на змаганнях в Італії

Золоту медаль принесла бігунка Карпюк, а стрибунка Корсун нагородою відзначила повернення після дискваліфікації.

Українські легкоатлети завоювали одразу чотири медалі на міжнародному турнірі в італійському Нембро. На рахунку “синьо-жовтих” – одне “золото”, два “срібла” та одна “бронза” на челенджері Meeting Internazionale Città di Nembro.

  • Чемпіонкою турніру на дистанції 400 метрів стала українська бігунка Катерина Карпюк. Спортсменка показала найкращий час серед суперниць – 53.03 с, випередивши італійок Марію Бенедікту Чіґболу та Ребекку Борґу. Таким чином українка здобула вже шосту нагороду цього сезону на міжнародному рівні й четверте “золото”.

Українські легкоатлети здобули чотири нагороди на змаганнях в Італії

Решту медалей українці вибороли в стрибках у довжину. Зокрема, в змаганнях серед жінок на п’єдестал піднялися одразу дві представниці України.

  • “Срібло” здобула Ольга Корсун, для якої це була перший міжнародний старт з липня 2019 року й перша нагорода після дворічної дискваліфікації через допінг. Найкращий стрибок Корсун виконала у четвертій спробі – 6.37 м, що стало її новим особистим рекордом. Ольга поступилася лише господарці змагань, італійці Оттавії Честонаро (6.46 м).
  • “Бронзу” в цій же дисципліні виборола Марія Горєлова, яка в третій спробі стрибнула на 6.19 метра. Це був восьмий старт українки в цьому сезоні й п’ята медаль.
  • У чоловічих стрибках у довжину срібну нагороду завоював ще один українець, броварчанин Сергій Никифоров. Спортсмен гарантував собі медаль уже в першій спробі, стрибнувши на 7.96 м. Цей результат став найкращим у сезоні українця, для якого це був шостий турнір сезону й четвертий медальний фініш. У підсумку Никифоров поступився перуанському атлету Хосе Мандросу-Мартінесу (8.06 м) та обійшов італійця Антоніо Тріо (7.57 м).
  • Сергій Никифоров – до старту готовий – Броварський спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *