Полтавець встановив рекорд із підтягування на одній руці — 273 рази за годину

Заради збору коштів на ЗСУ полтавський спортсмен Віталій Шовкопляс у прямому ефірі за годину підтягнувся 273 рази на одній руці

14 серпня 36-річний полтавець Віталій Шовкопляс провів на своїй сторінці в Instagram прямий ефір, під час якого підтягнувся на одній руці (по черзі, міняючи праву та ліву) 273 рази за годину. Представники Книги рекордів Гіннеса поки не зафіксували рекорд, але до цього найбільша кількість підтягувань таким способом була 220 разів. Такий світовий рекорд встановив італієць.

Свій рекорд Віталій Шовкопляс вирішив установити, аби привернути увагу громадськості до зборів на потреби Збройних сил України. Усіх, хто дивився трансляцію, закликали перераховувати кошти на рахунки Віталія. Зібрану суму він перерахує армії.

Охочі долучитися до зборів можуть зробити це і зараз. Реквізити:

  • Монобанк: 5375411200561608
  • ПриватБанк: 5457082223958484

Під час прямої трансляції спортсмен зібрав 273 підтягування сумарно на лівій і правій руці. Це відео уже відправили представникам Книги рекордів Гіннеса. Тепер організатори чекають відповіді.

Довідково. Віталій Шовкопляс — 36 років, одружений, має 2-річного сина. Почав займатися спортом у 12 років. Займався карате, боксом, але завжди фанатично ставився до вправ на перекладині та брусах. Він є переможцем Кубка Світу з воркауту 2012 року, капітаном збірної України. У 2013 році встановив світовий рекордсмен з підтягування з додатковою вагою +32 кг. Є майстром спорту міжнародного класу, абсолютним чемпіоном світу зі стрітліфтингу — дисципліни, яка включає в себе силове двоборство: підтягування на перекладині та віджимання на брусах з максимальною додатковою вагою. Майстер спорту міжнародного класу зі строгого підйому штанги на біцепс та майстер спорту зі станової тяги та кандидат у майстри спорту з армреслінгу на ліву та на праву руки.

Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *