“Панчер століття”, який ледь не прибив Сталлоне: помер один з найгрізніших нокаутерів в історії боксу

Світ боксу спіткала важка втрата легенди королівського дивізіону Ерні Шейверса.

1-го вересня у віці 78 років помер відомий американський боксер Ерні Шейверс на прізвисько “Панчер століття”, повідомляє Boxing 24/7.

Легенда королівського дивізіону розпочав професійну кар’єру в 1969-му. А свій останній поєдинок провів в листопаді 1995-го. Він покинув ринг з неймовірним рекордом – 74 перемоги (з них 68 нокаутом), 14 поразок та 1 нічия. У 2003 році журнал The Ring обрав топ-100 панчерів в історії боксу, Ерні Шейверс посів у ньому 10-е місце.

“Ніхто не б’є так, як Шейверс. Якби хтось вдарив сильніше за Ерні, я б його просто пристрелив”, – пригадував бій з Шейверсом суперважковаговик Рендалл Кобб.

У 1982-му, коли кар’єра Ерні Шейверса вже пішла на спад, його найняли для зйомок культового фільму “Роккі 3”, де Сильвестр Сталлоне зіграв головну роль Роккі Бальбоа. Під час одного зі спарингів актора та боксера Сталлоне попросив легенду вкладатися в удари повною мірою. Боксер влучив по ньому своєю неробочою лівою, та кінозірка не витримав навіть цього удару – його довелось приводити до тями у ванній. “У цю мить я був найближче до смерті, ніж коли-небудь”, – пригадував Сильвестр.

“Панчер століття” двічі претендував на титул чемпіона світу, втім так і не зміг здобути бажаний пояс у боях проти Мохамеда Алі (поразка за очками) та Ларрі Холмса (поразка технічним нокаутом в 11 раунді).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *