Гандбольний сезон 2022/2023: клуби Суперліги та Комітет ФГУ провели нараду, Міністерство дозволило дитячо-юнацькі змагання

Головним організаційним питанням гандбольного сезону 2022/2023 була присвячена нарада представників клубів чоловічої Суперліги України та Комітету з організації та проведення змагань Федерації гандболу України, що пройшла у режимі zoom-конференції. 

У нараді взяли участь представники гандбольних клубів “Мотор” (Запоріжжя), “Донбас” (Донецький регіон), “Одеса”, “Карпати” (Ужгород), “ЦСКА-ШВСМ” (Київ) та СКА (Львів), а також віце-президент ФГУ, керівник Комітету ФГУ Євген Петрушевський, державний тренер України з гандболу Олександр Чайченко, члени Комітету ФГУ Олександр Мальцев, Сергій Цукіло, Наталія Корнієнко, Оксана Данильченко.    

Гандбольный сезон 2022/2023 открыт! "Гомель" стал обладателем Суперкубка  БФГ среди женщин! - Белорусская Федерация ГандболаБули обговорені питання строків чемпіонату, формату розіграшу, місць проведення ігор та особливостей організації матчів в умовах воєнного стану в країні. 

У рамках професіональної дискусії учасники висловили своє бачення та свої пропозиції. Конструктивний характер наради був обумовлений згуртованістю клубів у бажанні досягти головну ціль на сьогодні – зберегти український гандбол у ці найважчі часи в історії України. Ухвалення рішень по чемпіонату планується на наступній спільній нараді клубів Суперліги та Комітету ФГУ,  що запланована на понеділок 26 вересня. 

Нагадаємо, що Міністерство молоді та спорту України своїм наказом номер 1587 (від 28.05.2022, текст наказу) надало дозвіл на  проведення всеукраїнських спортивних заходів в умовах воєнного стану. Важливо відзначити, що 22 вересня до відповідного наказу були внесені зміни (текст наказу про зміни), за якими дозвіл на проведення змагань в умовах воєнного стану стосується не тільки “дорослих спортсменів та спортсменів найближчої до дорослих вікової груп”, але й спортсменів “різних вікових груп”. Таким чином Міністерством наданий дозвіл на проведення зокрема дитячо-юнацьких всеукраїнських змагань. При цьому, всі спортивні заходи незалежно від вікової категорії учасників мають бути організовані за дотримання умов безпеки.

Нижче процитуємо положення зі списку Додаткових заходів безпеки для проведення змагань (текст документу)   

Чемпіонати, Кубки, всеукраїнські змагання (далі – змагання) організуються та плануються до проведення в окремих регіонах України в умовах воєнного стану за письмовим погодженням з відповідними обласними або Київською міською військовими адміністраціямиЗмагання проводяться без глядачів.

Порядок узгодження та проведення спортивного заходу.

1. Представник спортивної федерації разом з керівником спортивної споруди, представником структурного підрозділу з питань фізичної культури і спорту із залученням представника ДСНС та Національної поліції (далі – робоча група) проводять попередній огляд місця проведення відповідного спортивного заходу.

2. Представник спортивної федерації доводить до робочої групи орієнтовну кількість учасників спортивного заходу.

3. Робоча група проводить попередній огляд укриття або споруди, що може бути використана як укриття, на віддаленість не більше як 500 метрів від місця проведення заходу,  на можливість вмістити всіх учасників спортивного заходу.

4. Керівник структурного підрозділу з питань фізичної культури і спорту в письмовій формі інформує Міністерство молоді та спорту України та спортивну федерацію щодо можливості проведення в регіоні спортивного заходу, готовність укриття або споруди, що може бути використана як укриття.

5. Керівник спортивної споруди має розробити План дій на випадок оголошення повітряної тривоги, а також схеми шляхів евакуації. У Плані повинні бути викладені поетапні дії та заходи, яких слід вжити за даних обставин. 

Львівський гандбольний клуб Галичанка наступного сезону гратиме в  чемпіонаті Польщі. Еспресо.Захід

6. Схеми шляхів евакуації повинні бути розміщені в усіх доступних місцях спортивної споруди. 

7. Кожен учасник спортивного заходу в обов’язковому порядку має пройти інструктаж та завізувати ознайомчу форму (додаток 1), що є невід’ємною складовою заявки на змагання.

8. За 48 годин до початку змагань представники команд подають до секретаріату заявку зі складом спортсменів, тренерів, суддів та фахівців, які візьмуть участь у змаганні або будуть залучені до його проведення.

9. Секретар змагань узагальнює список спортсменів, тренерів, суддів та фахівців та передає представнику охорони або Національної поліції, які забезпечуватимуть безпеку проведення заходу.

10. За добу до початку змагань керівник спортивної споруди організовує спільну нараду з представниками структурного підрозділу з питань фізичної культури і спорту, спортивної федерації, головного судді, секретаря, органу охорони здоров’я, Національної поліції, ДСНС, вибухотехнічної служби Національної поліції задля координації спільних дій під час проведення змагань та унеможливлення або попередження виникнення надзвичайної ситуації та доводить до відома План дій на випадок оголошення повітряної тривоги.   

11. Перед початком змагань представники вибухотехнічної служби Національної поліції здійснюють ретельний огляд місця проведення змагань на предмет наявності вибухонебезпечних предметів.

12. Національна поліція забезпечує правопорядок та пропускний режим на спортивний об’єкт під час проведення змагань.

13. ДСНС забезпечує чергування пожежної машини на весь час проведення змагань.

14. Орган охорони здоров’я забезпечує чергування машини швидкої допомоги на весь час проведення змагань.

15. Головний суддя змагань та секретар змагань забезпечують загальне керівництво змаганнями, складають списки учасників і передають до Національної поліції для пропуску на змагання, проводять ознайомчий інструктаж щодо заходів безпеки тощо.

16. Керівник структурного підрозділу з питань фізичної культури і спорту забезпечує загальну комунікацію між усіма задіяними особами.

17. Керівник спортивної споруди забезпечує розміщення схем шляхів евакуації до укриття в усіх доступних місцях, проводить ознайомчий інструктаж щодо заходів безпеки

18. У разі оголошення повітряної тривоги або настання інших надзвичайних ситуацій чи загроз головний суддя змагань спільно з керівником спортивної споруди приймають рішення щодо евакуації всіх присутніх в укриття. Диктор повинен оголосити наступне: «Увага! Повітряна тривога! Просимо всіх прослідувати в укриття!». 

19. Суддя (судді) одразу після оголошення повітряної тривоги зупиняє (ють) змагання та разом з командами слідує (ють) в укриття.

20. Після завершення повітряної тривоги головний суддя сповіщає про вихід із укриття. Приймає рішення про продовження змагань та визначає час початку. Диктор дає оголошення про час початку змагань. 

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *