“Порушує умови нейтралітету”: у Великій Британії вказали на факап МОК у рекомендаціях щодо допуску росіян

Міністерка спорту Великої Британії Люсі Фрейзер вимагає у МОК внести корективи у рекомендаціях по допуску російських та білоруських атлетів.

МОК раніше закликав федерації допускати представників країн-агресорів на змагання з одиночних видів спорту під нейтральним прапором. Серед умов вказані нейтралітет спортсменів, засудження війни в Україні, а також відсутність звʼязків з силовими структурами. Проте Фрейзер зауважила, що там немає пункту про державне фінансування спортсменів.

“Ніде в рекомендаціях немає посилання на державне фінансування. Яке, як я вже зазначала, є порушенням умов нейтралітету. МОК мусить прояснити свою позицію або повернутися до етапу планування. Вирішити ті проблеми, які я сьогодні окреслила. Запровадити метод, який гарантує, що змагатися зможуть тільки дійсно нейтральні спортсмени”, – наводить слова Фрейзер BBC.

Зазначимо, що, наприклад, Вімблдон допустить лише тих тенісистів, які не мають державного фінансування, адже в інакшому випадку про нейтралітет не може бути й мови.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *