Україна зазнала четвертої поспіль поразки у відборі чоловічого Євро-2024 з гандболу: турнірна таблиця

Чоловіча збірна України з гандболу поразкою поновила виступи у кваліфікації чемпіонату Європи. У п’ятому турі “синьо-жовті” на виїзді програли Фарерським островам.

У фарерському Торсгавні зустрічалися аутсайдери четвертої відбіркової групи. У стартових чотирьох турах обидві команди здобули по одній перемозі — Україна випереджала острів’ян завдяки результату очного матчу в першому турі (29:25).

Водночас підопічні В’ячеслава Лочмана підходили до матчу на Фарерах із серією з трьох поразок поспіль: від Румунії (26:34) та двічі — Австрії (31:38, 28:31).

Господарі захопили ініціативу в першому таймі. До перерви їм вдалося відірватися від українців на п’ять закинутих голів.

У другій 30-хвилинці різниця в рахунку сягнула вже восьми очок. З яких до фінального свистка гостям вдалося відіграти лише один — 33:26.

У команді Лочмана найрезультативнішим гравцем став півсередній Дмитро Горіга. З макимальним показником реалізації той закінчив матч з доробком у 10 голів.

Кваліфікація Євро-2024. 5-й тур

Фарерські острови — Україна — 33:26 (17:12, 16:14)

Вигравши на власному майданчику, Фарерські острови обійшли Україну в таблиці групи. Та наразі посідають третє місце, поступаючись Румунії через результати очних матчів.

Українці натомість залишаються останніми. Доля другого місця визначатиметься в останньому турі, коли національна команда 30 квітня гратиме з Румунією.

Група 4. Турнірна таблиця

  1. Австрія — 10 очок (5 матчів), +21 (різниця голів)
  2. Румунія — 4 (5), +5
  3. Фарерські острови — 4 (5), -5
  4. Україна — 2 (5), -21

Що потрібно Україні для прямої кваліфікації на Євро

У разі рівності очок між трьома командами будуть враховуватися результати матчів у форматі мінітурніру. Перед заключним туром Україна підходить з різницею “-11”.

Для того, щоб вирвати друге місце в групі, Україна муситиме перемагати Румунію з різницею в 13 та більше м’ячів. Водночас австрійці мають перемогти фарерців удома.

  • Румунія: 4 очки (3 матчі), +14 (різниця м’ячів)
  • Фарерські острови: 4 (4), -3
  • Україна: 2 (3), -11

Кваліфікація Євро-2024 з гандболу: що відомо

  • До фінальної частини Євро-2024 з групи України вже відібралася Австрія, що проходить турнір з максимальним показником у п’ять перемог.
  • Пряму путівку також здобуде команда на другій сходинці. Натомість третє місце дозволить чотирьом командам пройти до основи чемпіонату за добором.
  • Фінальна частина Євро стартує в Німеччині 10 січня наступного року. У турнірі візьмуть участь 24 збірні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *