Ігор Турченко: “Збірна України – це мегавідповідальність”

Вихованець Броварського гандболу Ігор Турченко відповів на питання чи не позначиться його недавня травма на готовність до матчу збірної України проти Фарерських островів, що пройде вже 26 квітня. Турнірна ситуація у відборі на Євро-2024 вимагає від синьо-жовтих перемоги і голи Турченка дуже потрібні команді. Нагадаємо, 22-річний півсередній є найкращим снайпером “Мотора” у другій Бундеслізі та провідним бомбардиром збірної України у поточному відбірному турнірі. Хоча чимало часу номінальному лівому півсередньому доводиться грати на не зовсім зручній для себе позиції правого півсереднього.    

Ігор Турченко, гравець збірної України:

Про готовність після травми
 


“Так, була травма, підвернув гомілкостоп, але зараз почуваюсь вже набагато краще. Трохи болить, втім це не важливо, затейпуємо і все буде добре”. 

Про мету на матч проти Фарерських островів


“Звичайно, летимо туди за перемогою. Я вважаю, що ми набагато сильніше: в захисті і тим більше – в нападі. Потрібно виходити на чемпіонат Європи”. 

У збірної Фарерських островів маленькі і дуже швидкі гравці. Вдома вони грають чудово, але ми маємо їх перемагати”. 



Про уроки поразки від Австрії

 
“По матчу проти збірної Австрії: ми грали дисципліновано, але не зуміли дотиснути їх. Ми грали дуже добре і я гадаю, якщо ми будемо так грати проти фарерців, але не до 40-ї хвилини, а весь матч, то ми виграємо. Це сто відсотків”. 


Про гру на правому півсередньому


“Звичайно, грати праворуч з правою рукою складніше, це дещо незручно, але я вже звик і готовий допомагати на будь-якій позиції, де буде потрібно, виконувати свою роботу”. 

Про перехід до французького клубу “Лімож”

“Наступного сезону я гратиму за французький клуб “Лімож”. Були інші варіанти, але я обрав цей, адже там чудовий тренер і багато гравців із великим досвідом. Це буде класно для мене!”

Про виступи у збірній України

“Це велика честь грати за збірну України в такий важкий час і, звичайно, це мегавідповідальність. Ми маємо показати, що гандбол в Україні не вмирає і ми, як збірна, будемо перемагати”.




Відбір на Євро-2024
5 тур
Фарерcькі острови – Україна

26 квітня | Торсгавн | 19.00 – місцевий час | Holin A Halsi
За українським часом гра почнеться о 21.00. 
Трансляція на Sport 1

Федерація гандолу України 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *