У Києві відкрили фотовиставку спортсменів з інвалідністю Спеціальної Олімпіади України

Люди з інвалідністю внаслідок відхилень у розумовому розвитку часто стикаються зі стереотипами і упередженнями. А їхні досягнення і перемоги – залишаються непоміченими чи неоціненими. Тож у Національному музеї Тараса Шевченка відкрили фотовиставку “Руйнуючи барʼєри, обʼєднуючи серця”.

Фотовиставка присвячена місяцю підтримки учасників національної збірної Спеціальної Олімпіади України. Її мета – показати унікальні досягнення українських спортсменів Спеціальної Олімпіади України з відхиленнями у розумовому розвитку, підкреслити значення інклюзивного підходу та розуміння потенціалу кожної особи, попри її інтелектуальні можливості.

Відкриття виставки відбулось 20 липня. Відвідати експозицію можна буде усім охочим до 30 липня включно з 10 до 18 години в усі дні, крім понеділка.

На виставці можна буде детальніше познайомитися з 24 спортсменами національної збірної СОУ. Вони здобули 21 медаль на найбільшій інклюзивній події у світі – Всесвітніх Іграх Спеціальних Олімпіад у Берліні.

Відвідувачі матимуть можливість дізнатися більше про проблеми людей з інвалідністю, виклики, з якими вони стикаються та роль спорту у покращенні фізичного та психологічного добробуту українських спортсменів. А також пересвідчаться, що попри відхилення у розумовому розвитку, можна досягати спортивних висот, рухатись до своїх мрій і стати національною гордістю.

“Згідно зі статистикою, 480 тисяч дорослих та дітей в Україні мають особливі освітні потреби та інтелектуальні нозології й, на жаль, більшість з них досі ізольовані від суспільства і не можуть розвивати свої здібності. Завдяки цій виставці та співпраці з ГО “Спеціальна олімпіада України” ми прагнемо зруйнувати стигми та стереотипи щодо спортивних можливостей людей з ментальними нозологіями, а також створити толерантне суспільство без барʼєрів”, – розповіла директорка благодійного фонду Катерини Білоруської Анжела Фокіна.

Фотовиставку організували ГО “Спеціальна Олімпіада України” спільно з благодійним фондом Катерини Білоруської.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *