Етап Кубка світу з плавання на відкритій воді скасували через якість води в Парижі

Четвертий етап Кубка світу з плавання на відкритій воді в Парижі було скасовано через незадовільну якість води у річці Сена. Про це оголосили у World Aquatics.

Сезон Кубка світу стартував на початку травня на єгипетському курорті Сома-Бей. Відтоді організатори провели ще два етапи, в італійському Гольфо-Аранчі та португальському Сетубалі.

5-6 серпня у Парижі був запланований перший етап після завершення чемпіонату світу в Фукуоці. Він мав стати безпосередньою підготовкою до Олімпіади: саме на Сені пройдуть змагання з плавання на відкритій воді в рамках паризьких Ігор-2024.

Чому скасували етап?

World Aquatics пояснили погіршення стану води у Сені понаднормовими дощами, які випали у французькій столиці останнім часом. Внаслідок цього “якість води залишилася на рівні, нижчому від стандартів збереження здоров’я плавців”.

У керівній організації висловили сподівання, що ситуація вирішиться до початку Олімпіади. До змагань залишається менше року: марафонські старті заплановані на 8-9 серпня 2024-го.

“World Aquatics розуміє, що подальші інфраструктурні проєкти будуть виконані для суттєвого покращення якості води у Сені перед Олімпійськими іграми наступного року”, — розповів президент World Aquatics Хусейн Аль-Мусаллам.

“World Aquatics з нетерпінням чекає на нагоду для найкращих плавців на відкритій воді змагатися на Олімпіаді в центрі міста наступного літа. Виходячи з цього вікенду, очевидно, що подальша робота необхідна з [організаторами] Парижа-2024 та місцевою владою, аби забезпечити надійні плани для наступного року”.

Що означає скасування етапу в Парижі?

  • Єдиним стартом на відкритій воді під егідою World Aquatics до кінця року залишається етап Кубка світу в ізраїльському Ейлаті (1-2 грудня).
  • Відтак літній сезон достроково завершено для українця Михайла Романчука. Він єдиний цього року представляв країну на рівні Кубка світу.
  • Перед вирішальним етапом Михайло йде 22-м у проміжному чоловічому заліку турніру. 300 очок він набрав у Сома-Бей, посівши дев’яте місце на дистанції у 10 км.

Що відомо

  • На чемпіонаті світу в Фукуоці Романчук дістався єдиного фіналу України на відкритій воді. В перегонах на 5 км він посів 11-те місце.
  • На Олімпіаді-2024 розіграють два комплекти нагород на відкритій воді: на чоловічій та жіночій дистанціях у 10 км.
  • Влітку наступного року церемонія відкриття Олімпіади вперше проходитиме за межами олімпійського стадіону. Натомість збірні пропливуть Сеною на човнах перед “сотнями тисяч глядачів”, розповідають у МОК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *