Гандбольний вересень: старт чемпіонату України і продовження роботи з освітнього напрямку

 

Цього місяця стартує чемпіонат України з гандболу сезону 2023/2024. Ігри пройдуть за форматом з’їзних турів у різних містах України. Поєдинки стартового туру чоловічої Суперліги заплановані на 22-24 вересня, жіноча Суперліга стартує 29 вересня – 1 жовтня. Через воєнний стан наразі уболівальники не зможуть бути присутніми на матчах.  

Одночасно з організацією змагальної діяльності триває робота з освітнього напрямку для гандбольних фахівців. На олімпійській базі «Конча-Заспі» 25-27 серпня відбувся перший модуль тренерського семінару EHF Master coach course, 8-10 вересня у Броварах проходить семінар суддів та делегатів ФГУ, а 29 вересня – 1 жовтня у «Конча-Заспі» пройде семінар для тренерів категорії “А”. 

У коментарі сайту ФГУ про початок сезону в українському гандболі, змагальну діяльність і освітні напрямки в роботі розповів перший віце-президент ФГУ Євген Петрушевський.

Євген Петрушевський, перший віце-президент ФГУ:      

«Наш спортивний сезон розпочався з проведення в Києві Суперкубка України серед чоловічих та жіночих команд. Ми заявили, що гандбол є, він продовжує виконувати своє завдання. Також дуже важливо, що ми залучили до заходу дітей в рамках фестивалю «Активні Діти України» (фото з фестивалю), який став частиною Суперкубка. Таким чином нам вдалось  об`єднати фізичну активність та спорт вищих досягнень. Це була спільна робота Федерації гандболу України, Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України та Міністерство освіти та науки України. Вийшла яскрава подія і діти були дуже задоволені. 

 

Наступний крок й інший напрямок роботи ФГУ – це розробка освітніх стандартів для тренерів різних категорій  – EHF Master coach, категорії “А” та категорії “Б”. 

Ніщо нас не може зупинити, жодні агресори, ми рухаємося вперед, завдяки можливості, що нам дають Сили оборони України. 

Ми маємо активно вкладатись у освітній напрямок. І серед іншого маємо сприяти обізнаності наших тренерів у використанні сучасних технологій у своїй роботі. 

Наприклад це платформа XPS Networkяку використовують фахівці в гандболі в усій Європі. Ця платформа об`єднує в собі аналітику ігор та тренувань, створення тренувальних планів, календар активностей, комунікацію між спортсменами та тренерами та багато іншого. Федерація футболу України і наші партнери з XPS Network дають можливість залучити всіх наших тренерів на цю платформу. Перша лекція з основ роботи з XPS Network вже відбулась. 13 вересня планується практичне заняття по роботі з XPS Network. З тим, щоб вже упродовж перших турів чемпіонату України тренери могли її пробувати використовувати для аналізу ігор. 

  • Якщо узагальнити, то ФГУ перебудовує всю управлінську систему. Так, ми все ще відстаємо, і на це є об`єктивні причини, але ми рухаємося в правильному напрямку і подивимося, хто буде першим на фініші».

 

Чемпіонат України з гандболу 2023/2024

 

ЖІНОЧА СУПЕРЛІГА 

1. «Галичанка» (Львів)

2. «Карпати» (Ужгород)

3. КЗ КОР «КОСФК» НУБІП-ДЮСШ-21 (Київська область)

4. «Спартак-ШВСМ» (Київ)

5. «ДЮСШ N 1 – ХНУ» (Хмельницький)

6. «ДонДУВС-ДЮСШ 4» (Кривий Ріг)

7. «Реал» (Миколаїв)

Чемпіонат Жіночої Суперліги пройде в два етапи. На першому етапі всі команди грають кожна з кожною по три рази за туровою системою(з’їзні тури). Після шести турів визначається підсумкова таблиця 1-го етапу. За підсумками 1-го етапу команди відповідно до результатів будуть поділені на дві групи. Група І зіграє за 1-4 місця, група ІІ зіграє за 5-7 місця. В кожній групі на другому етапі проводиться по три тури. Очки здобуті на першому етапі зберігаються в другому етапі. 

 

ЧОЛОВІЧА СУПЕРЛІГА

1. «Мотор» (Запоріжжя)

2. «Одеса» (Одеса)

3. «Донбас» (Донецька область)

4. «Карпати-ШВСМ» (Ужгород)

5. «ЦСКА-ШВСМ» (Київ)

6. «СКА-Львів-КДЮСШ» (Львів)

7. «Ізмаїл» (Ізмаїл)

8. «ХНУ – ДЮСШ-1» (Хмельницький)

Чемпіонат Чоловічої Суперліги пройде в два етапи. На 1-му етапі всі команди грають кожна з кожною по три рази за туровою системою (з’їзні тури). Після шести турів визначається підсумкова таблиця 1-го етапу. За підсумками 1-го етапу команди відповідно до результатів будуть поділені на дві групи. Група І зіграє за 1-4 місця, група ІІ зіграє за 5-7 місця. В кожній групі на другому етапі проводиться по 4 тури. Очки здобуті на першому етапі зберігаються в другому етапі

ЖІНОЧА ВИЩА ЛІГА (поточний склад)

1. «Дніпро-Кам`янське» (Кам`янське»)

2. «Рівне ДЮСШ 4» (Рівне)

3. «ЗУНУ-Енерго» (Тернопіль)

4. «Суми У» (Суми)

 

ЧОЛОВІЧА ВИЩА ЛІГА (поточний склад)

1. «ФГХО-ХАІ» (Харківська область)

2. «Вінниця ВДПУ-МДЮСШ 3» (Вінниця)

3.  КЗ КОР «КОСФК» (Київська область)

4. «Динамо-Академія» (Полтава)

5. RGM Group- СумДУ (Суми)

5. «Автомагістраль-Південь» (Іванівка)

6. «ХАРЛАЗАР-КДЮСШ 1» (Харків)

Федерація гандболу України

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *