Український легіон: тільки три гравці виступають в західній Європі

Українських футболістів у європейських чемпіонатах стає дедалі більше, деякі з них стають лідерами своїх команд, як, наприклад, Олександр Зінченко в Арсеналі або Віктор Циганков у Жироні, але зараз мова піде не про них.

Є регіон, який поки що практично незвіданий українцями. Західна Європа.  Саме про футболістів, які грають у цій частині континенту ISPORT і вирішив розповісти.

Регіон Західної Європи за визначенням ООН складається з 9 країн. І українці, на жаль, представлені в елітних дивізіонах тільки трьох із цих держав. При чому, в кожному по одному!

Австрія

  • Максим Таловеров (ЛАСК)

Капітан молодіжної збірної України перебрався в команду влітку цього року, практично наприкінці трансферного вікна.

Поки Максим не став футболістом основного складу і відіграв лише 120 хвилин у 5 матчах, але оптимізму додає те, що це вже другий прихід Таловерова до клубу, і, можливо, згодом він зможе відвоювати місце в старті, команди, яка зараз посідає третє місце в турнірній таблиці чемпіонату.

Відзначимо, що в нижчих дивізіонах австрійських ліг грає ще близько десяти українських футболістів

 

 

Бельгія

  • Сергій Сидорчук (Вестерло)

Ще порівняно недавно в бельгійському чемпіонаті було одразу кілька українців, а Руслан Маліновський вважався одним із головних футболістів ліги, але нині все дещо змінилося і після відходу Романа Яремчука Бельгія ризикувала залишитися без жодного українського футболіста на цей сезон. На щастя, вже за кілька днів ситуація змінилася і в Вестерло перебрався Сергій Сидорчук. Хавбек збірної України відразу став основним, зігравши у двох останніх матчах по 90 хвилин, але результати його команди поки що залишають бажати кращого. Колектив Сергія ділить останню сходинку з Кортрейком, маючи по два бали в активі.

 

 

Франція

  • Едуард Соболь (Страсбур)

 

 

Ще один чемпіонат у нашому списку, який частково втратив українське представництво минулого літа, але на відміну від Бельгії тут було двоє українців, а залишився один.

Перші тури чемпіонату українець пропустив через травму, у двох останніх був у заявці, але не виходив на поле. Головним конкурентом Едуарда поки що є Тома Делане, але знаючи любов компанії BlueCo, яка окрім Страсбура володіє ще й Челсі, до масових закупівель, можна здогадуватися, що взимку ця ситуація може змінитися. Зазначимо, що Страсбур добре почав сезон, йдучи на 6 місці.

 

Зображення клікабельне
Зображення клікабельне

Таким чином, ми можемо зробити висновок, що доля трьох українців у чемпіонатах Західної Європи складається по різному: Таловеров грає мало, але команда йде високо, Сидорчук грає регулярно, але команда йде в зоні вильоту, а Соболь не грав поки що зовсім.

Сподіваємося, що в майбутньому футбольна географія українського представництва в цьому регіоні розшириться, і ми зможемо розповісти про успіхи або невдачі українців, які грають у Швейцарії, Люксембурзі, Ліхтенштейні та Нідерландах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *