Дмитро Підручний — у топ-20 гонки переслідування Кубка світу з біатлону в Гохфільцені: результат

В австрійському Гохфільцені триває другий етап Кубка світу з біатлону. У суботу, 9 грудня, відбулась чоловіча гонка переслідування.

За підсумками спринту у персьют відібралися два українці — Антон Дудченко та Дмитро Підручний. Для Підручного це перша гонка переслідування у сезоні, оскільки він пропустив стартовий етап в Естерсунді через проблеми зі здоров’ям.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Відповідно до фінішу у спринті Дудченко стартував у персьюті 47-м з відставанням 2:17 від лідера, Підручний розпочав гонку 52-м (+2.26). Першим на дистанцію пішов Тарьєй Бьо з Норвегії, а у жовто-червоній майці (лідер і загального заліку, і заліку переслідувань) стартував швед Себастьян Самуельссон.

 

Як виступили українці у персьюті

  • Дмитро Підручний закрив 10 мішеней з 10 на перших двох вогневих рубежах, що дозволило йому увійти у топ-25 гонки після другої “лежки”.
  • Натомість Антон Дудченко зробив по одному промаху на “лежці”, втративши кілька позицій після другого вогневого рубежу.
  • Підручний, попри перше штрафне коло на третьому вогневому рубежі, відіграв ще кілька позицій ходом, вийшовши на 22-ге місце. Натомість Дудченко припустився двох хиб на першій “стійці” і опустився на 55-ту позицію.
  • На останньому вогневому рубежі Підручний не закрив одну мішень і вийшов на останнє коло, перебуваючи на 21-му місці. Дудченко ж вибив “нуль” на другій “стійці”, повернувшись у топ-50.
  • На останньому колі Підручний зумів увійти у топ-20 та у підсумку фінішував 19-м, вигравши боротьбу у чеха Міхала Крчмаржа. Дудченко ж посів 49-ту сходинку.
  • Підручний показав найкращий прогрес у гонці – відіграв 33 місця. За часом переслідування у Дмитра сьоме місце серед усіх учасників, за часом на дистанції він 14-й.
"Приємний сюрприз". Дмитро Підручний встановив особистий рекорд за "підйомом" у гонках переслідування
  • У боротьбі за медалі норвежець Штурла Легрейд вийшов на перше місце після стартової “лежки”, однак за підсумками другої стрільби лідерство захопив швед Себастьян Самуельссон.
  • Безпомилково відпрацювавши на першій “стійці”, лідером гонки став норвежець Йоганнес Бьо. Чинний володар Великого кришталевого глобуса зберіг перше місце після чистої останньої стрільби і у підсумку здобув першу особисту перемогу у цьому сезоні. Увесь подіум зайняли норвежці.

Кубок світу (Гохфільцен). Чоловіча гонка переслідування

  1. Йоганнес Бьо (Норвегія, 1+0+0+0) 33:05.1
  2. Йоганнес Дале (Норвегія, 2+0+1+0) +22.6
  3. Тарьєй Бьо (Норвегія, 1+0+1+0) +28.4
  4. Штурла Легрейд (Норвегія, 0+1+1+0) +39.2
  5. Себастьян Самуельссон (Швеція, 1+0+2+0) +48.5
  6. Емільєн Жаклен (Франція, 0+0+1+1) +52.8

  • 19. Дмитро Підручний (Україна, 0+0+1+1) +2:50.2
  • 49. Антон Дудченко (Україна, 1+1+2+0) +5:13.0

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *