У Броварах відбулися Зимові чемпіонати України з плавання

У Броварах відбулися запливи найсильніших плавців України, які змагалися за перемоги в Зимовому чемпіонаті України та Зимовому чемпіонаті України серед юнаків та юніорів. Загалом на старт вийшло понад 230 найсильніших спортсменів-плавців із 20 областей України та міста Києва.

Дуже сильний склад учасників, який пройшли відбір на регіональних змаганнях. За результатами цих чемпіонів формуватися збірна України для участі в міжнародних стартах. За виступами «майстрів водних доріжок» уважно спостерігали судді і президент Федерації плавання України Андрій Власков. Змагання, в зв’язку із об’явлення повітряних тривог на території України неодноразово призупинялися і спортсмени були вимушені шукати прихистку в укритті спортивного закладу. Після відбоїв плавцям доводилося по-новому готуватися до запливів. В результаті запеклих баталій на водних доріжках  переможцями і призерами стали такі представники Київщини.

ДОРОСЛІ:

  • Даніїл Ткаченко – 1 місце в складі збірної в естафеті 4х100м; 2 місце на дистанціях 100м вільним стилем, 50 та 100м на спині; «бронза» – 50м вільним стилем.
  • Поліна Латишева – 1 місце 50м батерфляй
  • Степан Бабенко – 1 місце 50м брас
  • Марія Дивак – 3 місце 50м на спині

ЮНАКИ

  • Дмитро Лазарчук – 1 місце 100м брас та 2 місце 50м брас
  • Олександра Чернова – 2 місце 50м брас
  • Олександра Кузнєцова – 3 місце 200м вільним стилем

 

Крім перемог на дистанціях Федерація плавання України визначала кращих в індивідуальних номінаціях.

Кращими стали:

✅ «Плавець року 2023» – Олександр Желтяков

✅ «Відкриття року 2023» – Антон Денисенко

✅ «Надія жіночого українського плавання 2023» – Анастасія Шкітак.

Українські плавці ще раз наочно довели, що вони гідні нащадки «козацького роду» і вміють показувати гарні результати в будь-яких умовах!

Вітаємо та бажаємо успіхів на «блакитних доріжках»!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *