Чемпіон світу зі стрибків з жердиною Шон Барбер помер у 29 років: що про це відомо

Канадський легкоатлет, чемпіон світу 2015 року зі стрибків з жердиною Шон Барбер помер у віці 29 років. Про це The Associated Press повідомив агент спортсмена Пол Дойл.

Точна причина смерті поки невідома. При цьому зазначається, що у Барбера були проблеми зі здоров’ям, він помер від ускладнень.

“Більше, ніж просто неймовірний спортсмен, Шон був людиною з добрим серцем, яка завжди ставила інших попереду себе. Вратити таку хорошу людину в такому молодому віці — це трагедія”, — сказав Дойл.

Шон Барбер: що про нього відомо

  • У складі американського Університету Акрона виграв два національні студентські чемпіонати США (NCAA) у приміщенні в 2014 та 2015 роках.
  • У 2015 році виграв Панамериканські ігри та став чемпіоном світу зі стрибків з жердиною (результат — 5.90 метра).
  • Взяв участь в Олімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро, де посів десяте місце у фіналі, не зумівши взяти планку 5.65 м. Згодом стало відомо, що перед Іграми Барбер здав позитивний результат на кокаїн, однак уникнув дискваліфікації, оскільки вживання було ненавмисним.
  • Особистий рекорд на відкритому повітрі — 5.93 — встановив у 2015 році на лондонському Гран-прі, це досі найкращий результат в історії Канади. Рекорд у приміщенні — 6.00 м — також належить йому.
  • У 2017 році зробив камінг-аут як гей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *