“Божевілля”. “Золото” чоловічих стрибків у довжину на ЧС розіграли у наддраматичному фіналі

Чоловічий фінал у стрибках у довжину відкрив програму медальних подій другого змагального дня чемпіонату світу з легкої атлетики у приміщенні. За “золото” турніру розгорнулася справжня боротьба: два стрибуни закінчили змагання з однаковим результатом, а бронзовий призер відстав від них лише на один сантиметр.

Участь у фіналі стрибків у довжину взяла низка провідних легкоатлетів: звання чинного чемпіона у приміщенні захищав грек Мільтіадіс Тентоглу, олімпійський чемпіон Токіо. До Глазго також приїхали ямайці Таджей Гейл та Кері Маклеод, друге та четверте місце ЧС-2023, срібний призер ЧС-2022 у приміщенні, швед Тобіас Монтлер. А також 19-річний італієць Маттіа Фурлані — чинний чемпіон світу серед юніорів.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор чемпіонату світу з легкої атлетики у приміщенні. Дивіться пряму трансляцію змагань 1-3 березня на сайті та телеканалі Суспільне Спорт.

Саме Фурлані вдалося нав’язати головну боротьбу з Тентоглу за “золото” чемпіонату світу. У перших же спробах обидва легкоатлети стали головними фаворитами на здобуття перемоги: на стрибок 8.22 м від грека італієць відповів тим самим результатом.

Найближче до Тентоглу та Фурлані вдалося підійти Маклеоду: у п’ятій спробі стрибнув на 8.21 м. Грек та італієць тим часом виконали ще дві спроби за 8 метрів: Тентоглу стрибав на 8.15 та 8.11 м, Фурлані — на 8.10 та 8.04 м.

В останній спробі найближчим до покращення результату був Тентоглу: стрибнув на 8.19 м, Фурлані здійснив заступ. У підсумку обидва легкоатлети закінчили змагання з однаковим результатом 8.22 м, тож чемпіона мав визначити другий кращий стрибок — ним став Тентоглу.

Стрибок Мільтіадіса Тентоглу на чемпіонаті світу в приміщенні
Стрибок Мільтіадіса Тентоглу на чемпіонаті світу в приміщенні. Фото: Paul Childs/Reuters

Попри поразку, Фурлані залишився задоволений підсумковим результатом. Медаль на ЧС у приміщенні стала для італійського стрибуна стала першою у кар’єрі на рівні дорослих чемпіонатів.

“Це божевілля. Мріяв про цей момент впродовж п’яти місяців. І тепер маю цю медаль — дуже її ціную. Тентоглу справді гарний суперник. Торік спостерігав за ним, і тоді думав: “ого, з ним неможливо конкурувати”. Але тепер я тут, і це добре”, — цитує слова Фурлані World Athletics.

Стрибки у довжину. Чоловіки. Фінал

  1. Мільтіадіс Тентоглу (Греція) — 8.22 м
  2. Маттіа Фурлані (Італія) — 8.22 м
  3. Кері Маклеод (Ямайка) — 8.21 м

Чи були подібні випадки раніше?

На чемпіонаті світу-2012 у приміщенні боротьба за “золото” мала ідентичний вигляд. Тоді одразу два стрибуни, бразилець Мауро Вінісіус да Сілва та австралієць Генрі Фрейн, закінчили змагання з результатом 8.23 м — переміг да Сілва завдяки другому найкращому стрибку (також на 8.23 метра).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *