Збірна України 10 березня розпочне збори в Ужгороді перед матчами відбору на ЧС-2025 проти Естонії

10  березня стартують збори чоловічої національної збірної України, яка готуватиметься до матчів відбору на чемпіонат світу-2025 проти Естонії.

Перша гра двоматчового протистояння відбудеться 13 березня в естонському Таллінні, повторний поєдинок, номінально домашній для синьо-жовтих, прийматиме 17 березня литовське місто Алітус (арена – Alytaus Arena).

Переможець протистояння Естонія – Україна вийде до фінальної стадії кваліфікації, де у травні зіграє за путівку на ЧС проти збірної Ісландії.  

Підготовка збірної України згідно розкладу міжнародної паузи почнеться 10 березня і пройде в Ужгороді на базі «Зінедін». Повний склад національної команди буде опублікований найближчим часом, але як розповів у коментарі сайту ФГУ головний тренер Вадим Бражник, у спискує нові прізвища, зокрема молодих гравців.Для Вадима Бражинка матчі проти Естонії стануть першими офіційними іграми після затвердження на посаді головного тренера.

Вадим Бражник, головний тренер збірної України

«Ми проводимо збори вдома. Збираємось 10 березня в Ужгороді на базі «Зінедін», де вже неодноразово проходила збори наша жіноча збірна.

Тренуватимемось два дні і 12 березня вилітаємо в Таллінн. 13 березня граємо виїзну гру, після чого повертаємося до Ужгорода і будемо мати ще два дні зборів. Після цього – вилітаємо вже до Вільнюса і граємо домашню гру в Литві в Алітусі 17 березня.

Усі мають розуміти, що ми не можемо собі дозволити завжди проводити збори закордоном. Натомість ужгородська база пропонує всі умови. І я хочу подякувати всім, хто допомагають нам. У першу чергу – захисникам України, нашим Збройним силам, які боронять нашу країну. Також дякую Федерації гандболу України, Міністерству молоді та спорту України, ми постійно контактуємо з Олександром Чайченком, Олександром Гладуном, Андрієм Мельником.

Є велика відповідальність і ми будемо докладати всіх зусиль, щоб здобути результат».

Про цілі у відборі на чемпіонат світу

«Збірна Естонії – непростий суперник, якого ми поважаємо. Президент Федерації гандболу України (Андрій Мельник) поставив нам задачу: вихід на чемпіонат світу. Ми розуміємо, що це складне завдання. Потрібно проходити не тільки Естонію, але й після цього – Ісландію. Це дуже потужний суперник, один з найсильніших, з тих, яких ми могли отримати».

Вадим Бражник: “Чекаємо від молоді бажання не просто потрапити до збірної, але й виправдати отримувані шанси” 

Про склад збірної України

«У складі – як гравці чемпіонату України, так і наші гравці із закордонних чемпіонатів. Як і планували, ми йдемо на омолодження Склад буде доволі молодий, але будуть також гравці, які вже мають за своїми плечами значний досвід. Будемо намагатися поєднувати досвід з молодістю.

Залучаємо гравців з молодіжної збірної. У нас дуже гарна молодь, яка вийшла на два чемпіонати Європи – U-18 та U-20. Молодь хоче грати, у них блищать очі, тому ми даємо їм можливість проявити себе. Це наш талант, це наше майбутнє».

Ігор Турченко – найкращий гандболіст України-2023. Хто ще увійшов в топ-5. Результати голосування

Про збірну Естонії

«Я дивився їх останні матчі – Естонія грала у кваліфікації з Латвією. Декілька гравців естонської збірної виступають у другій Бундеслізі. Сьогодні прийшла інформація, що травмувався та вилетів зі складу на 2-3 місяці один з їхніх основних гравців – розігруючий (Міхкель Льоп з клубу другої німецької Бундесліги EHV-Aue).

У них дуже непогана задня лінія, естонці завжди швидкі. І вони завжди відрізнялись неординарним гандболом. Грають у захисті як 6:0, так і 5:1, можуть вийти і грати 3:3 – високий захист, адже у них не завжди вистачає габаритів,  щоб грати звичайний захист.

Ми дивимось їх ігри, спілкуємось з гравцями через XPS, через месенджери, працюємо, все йде за планом».

Про свій офіційний дебют у збірній України

«Чекаю з нетерпінням, дуже переживаю, але сповнений сил, готуюсь. І, вважаю, що все буде добре».

Нагадаємо, усього на ЧС-2025 від Європи зіграють 17 збірних. Шість з них вже відомі. Це господарі ЧС – Хорватія, Данія та Норвегія, а також збірні Франції, Німеччини та Швеції, які кваліфікувались через ЧЄ-2024. Ще 11 команд визначаться через європейську кваліфікацію. 13-17 березня пройдуть матчі І етапу відбірного плей-оф,  8 та 12 травня пройдуть ігри ІІ етапу. Переможці 11 пар ІІ етапу вийдуть на ЧС-2025.

Чемпіонат світу-2025. Європейська кваліфікація. Фаза 2

Частина 1

  • Естонія – Україна
  • 13 березня 2024
  • Естонія, Таллінн. «Kalevi Spordihall». Початок – 19.00
  • Україна – Естонія
  • 17 березня 2024
  • Литва, Алітус. Alytaus Arena. Початок – 15.30

Частина 2

Україна/Естонія – Ісландія

Матчі відбудуться між 8 та 12 травня 2024

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *