Незламна українська дівчинка Яна Степаненко готується пробігти Бостонський марафон на протезах

12-річна Яна Степаненко маленька українка, яка надихає весь світ. В квітні 2022 року дівчинка втратила обидві ноги, під час ракетного удару по залізничному вокзалу у Краматорську – Яна потрапила під удар разом з братом і мамою, коли намагалися евакуюватися. Дівчина пройшла тривалу реабілітацію у США, і з минулого року опановує бігові протези. Перший забіг Яна здійснила цієї осені, коли разом із захисниками, які проходять реабілітацію у Національному центрі UNBROKEN Ukraine, вийшла на старт Львівського півмарафону Незламності 2023.

А цього року, вже 13 квітня, Яна планує взяти участь в одному з найвідоміших марафонів світу – Бостонському. Дівчина планує подолати дистанцію в один кілометр, а за можливості спробує пробігти й більше. Для цього нині тренується чотири рази на тиждень.

Забіг незламної українки в Бостоні матиме благодійну мету – зібрати кошти на спортивний протез для тяжко пораненого захисника України – Олександра Рясного родом із Запоріжжя. 30-річний чоловік втратив ногу, під час оборони рідного краю, але мріє повернутися на службу та знову бігати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *