ФІБА продовжила відсторонення Росії та Білорусі в міжнародному баскетболі до грудня 2024 року

Міжнародна федерація баскетболу (ФІБА) продовжила відсторонення Росії та Білорусі у змаганнях до грудня 2024 року. Про це повідомила пресслужба організації.

У березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) повернув до змагань спортсменів з Росії та Білорусі. Їм дозволили змагатись у “нейтральному статусі” без використання прапору і гімну. Проте ФІБА – одна з міжнародних організацій, де представники Росії та Білорусі залишаються поза змаганнями після початку повномасштабного вторгнення.

Росія та Білорусь не були представлені на міжнародних змаганнях з баскетболу останні два роки. Через відсторонення збірні пропустили кваліфікацію на Євробаскет-2025. А також, попри рекомендації МОК, Росія та Білорусь не взяли участь у відбіркових турнірах на Олімпіаду-2024 в Парижі.

На черговому засіданні центральної ради Міжнародної федерації баскетболу, яке відбувалось у Швейцарії, ФІБА підтвердила поточний статус двох національних федерацій Росії та Білорусі. Дискваліфікацію продовжили до наступного засідання центральної ради, яке відбудеться у грудні 2024 року.

Відтак, Росія та Білорусь як мінімум до кінця 2024 року залишаються поза турнірами ФІБА баскетбольних клубів, а також жіночих та чоловічих збірних. Рішення розповсюджується, зокрема, й на змагання у баскетболі 3х3.

Повернення Росії до міжнародного спорту: останні новини

  • У березні 2024 року МОК засудив проведення “Ігор дружби” у Росії та закликав країни не брати в них участь.
"Цинічна спроба політизувати спорт". МОК закликав країни не брати участь в "Іграх дружби" у Росії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *