Українські боксери отримали останній шанс потрапити на Олімпіаду – все йде до антирекорду

Світовий ліцензійний турнір у Бангкоку – остання можливість для збірної України з боксу вибороти перепустки на Олімпійські ігри-2024.

Джерело – https://sport24.ua/

Турнір стартує 23 травня, на ньому розіграють від трьох до п’яти ліцензій на Олімпіаду у Парижі залежно від вагової категорії.

Україна підходить до турніру у Бангкоку, маючи в доробку лише одну ліцензію. Ще на Європейських іграх-2023 її виборов срібний призер Ігор у Токіо Олександр Хижняк. Після цього українські боксери мали можливість здобути перепустки на першому світовому відбірковому турнірі, однак жодному з них це не вдалося, повідомляє Суспільне Спорт.

Одна ліцензія перед останнім кваліфікаційним турніром — ризик встановлення антирекорду за представництвом на Олімпійських іграх. На попередніх двох Олімпіадах українці мали найменшу кількість боксерів (по п’ять), тоді як на Іграх у Парижі воно може ще зменшитися.

У Бангкоку збірна України буде представлена 12 спортсменами. Двоє з них мають досвід виступів на попередніх Олімпіадах: Тетяна Коб змагалася у Ріо-2016, а Ярослав Харциз – у Токіо-2020.

Склад збірної України на ліцензійний турнір з боксу у Таїланді.

Жінки: Тетяна Коб (50 кг), Анастасія Ковальчук (54 кг), Анастасія Молочко (57 кг), Анна Охрей (60 кг), Анастасія Черноколенко (66 кг), Кароліна Махно (75 кг).

Dmytro Lovchynskyi | Boxer Page | Tapology

Чоловіки: Дмитро Замотаєв (51 кг), Айдер Абдураімов (57 кг), Ярослав Харциз (63.5 кг), Юрій Захарєєв (71 кг), Сергій Горсков (92 кг), вихованець Броварської школи боксу Дмитро Ловчинський (понад 92 кг).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *