Представниця Броварів Віта Олексюк успішно виступила на чемпіонаті світу з паратриатлону

В японській Йокогамі відбувся чемпіонат світу – серія з паратриатлону серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

Джерело – https://www.facebook.com/SPORTKODA

Розіграли 550 олімпійських очок у паралімпійський рейтинг. До закриття кваліфікації до Парижа-2024 залишаються ще дві парасерії світового тріатлону та чотири гонки Кубка світу. Перші дев’ять місць у паралімпійському рейтингу дають національні слоти.

Парасерія в Японії стала одним з головних етапів відбору індивідуальних слотів у національних федераціях.

Спортсменка із порушеннями зору Віта Олексюк, яка представляє Броварську громаду, разом зі спортсменом-лідером (гайдом) Наталією Мацупко випливли у замикаючих і відіграли одну позицію на велосипедному етапі. В підсумку українки фінішували сьомими і з набраними олімпійськіми очками увійшли до списку найкращих у паралімпійському рейтингу.

Сьоме місце Йокогами замінило п’яте місце Віти Олексюк в італійському Таранто, а підсумкова сума в рейтингу покращена на 15 очок. В підсумку вихованка КЗ КОР Київський регіональний центр «Інваспорт» та ДЮСШІ завершує гонку у Йокогамі на 14-му місці у паралімпійському рейтингу та відстає від дев’ятого місця на 228 очок. Українки продовжать сезон на Кубку світу в італійському Таранто.

Підготували паратриатлоністок до змагань тренери Тетяна Ліщинська та Роман Король.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *