“Вийти без медалі чи рекорду не влаштує”. Емоції Артура Фельфнера після виходу в дебютний фінал Євро з метання списа

Метальник списа із Броварів Артур Фельфнер дебютує у фіналі великих міжнародних форумів. На Євро-2024 з легкої атлетики українець подолав кваліфікацію з першої спроби на 81.74 метра.

20-річний Фельфнер досі здобував континентальне “золото” в змаганнях серед юніорів (2021) та молоді (2023). На дорослому чемпіонаті Європи українець дебютував у 2022 році — зупинився тоді на етапі кваліфікації.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Євро-2024 з легкої атлетики. Дивіться пряму трансляцію змагань на телеканалі та сайті Суспільне Спорт.

Не вдавалося Артуру подолати відбір і на дебютному чемпіонаті світу серед дорослих. Минулого року в Будапешті українець став 32-м з двома невдалими спробами.

Натомість у Римі Фельфнер з першої спроби показав восьмий топрезультат у кар’єрі і став першим українцем у чоловічих фіналах Євро з метання списа за 10 років. За медалі він боротиметься в останній змагальний день середи, 12 червня.

У ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт у Римі Фельфнер поділився враженнями від дебютної кваліфікації до фіналу, розповів, на що розраховуватиме в медальному старті та що вдалося покращити після минулорічного чемпіонату світу.

  • Про емоції після потрапляння до фіналу:

“Неперевершено, дуже радий. Але буду тримати емоції у собі, бо попереду фінал. Нарешті я у фіналі, будемо намагатися показати той результат, який хочеться.

Взагалі ми з тренером думали, що закриють топ-12 десь 79 метрів. Так вийшло, що 80 метрів. Але я все одно був упевнений, що цих метрів [81.74] буде достатньо. Тому й вирішив завершити”.

  • На який результат налаштовується у фіналі:
“Коли вийду з фіналу без медалі чи особистого рекорду, мене це не влаштує, буду засмучений. Лише медаль будь-якого ґатунку вирішить всі питання. Хочеться просто медаль дорослого чемпіонату Європи чи особистий рекорд на дорослому рівні. Якщо і те, й інше — прекрасно, я налаштовуюся лише на це”.
  • Що змінив після чемпіонату світу-2023:

“Мені здається, трішки морально почав готуватися до таких змагань, до кваліфікації. Перед цим були старти, де намагався показувати гарний результат з перших трьох спроб. У принципі, це вдавалося, лише на останньому [турнірі] не вийшло, я там метнув 81 м. Але там були дуже погані списи — не ті, які я метаю на тренуваннях, це було неочікувано”.

“Зараз же, перед чемпіонатом Європи, на тренуваннях виправили технічні моменти. Я зрозумів, як треба метати, чому в мене тоді не виходило. В принципі, хотів показати все у першій спробі — тоді ж все і вийшло”.

Що відомо?

  • Особистий рекорд Фельфнера — 84.32 метра — тримається з червня 2022 року, коли українець виграв “срібло” змагань у Шаморіні.
  • Початок чоловічого фіналу з метання списа у середу, 12 червня, — о 21:28 за київським часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *