“Взагалі нічого не вийшло”. Артур Фельфнер оцінив дебют у фіналі Євро з легкої атлетики

Збірна України з легкої атлетики провела останній старт на чемпіонаті Європи у Римі. Заключним виявився фінал у чоловічому метанні списа, де Артур Фельфнер посів восьме місце.

Фельфнер вперше виступав у фіналі чемпіонату Європи, куди пройшов завдяки одній спробі у кваліфікації на 81.74 метра. Попри це, у самому фіналі український метальник списа виконав вдалу лише першу спробу — всі п’ять наступних закінчив без результату.

Перед фіналом 20-річний метальник списа розповідав в ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт, що націлений на один з двох результатів — або здобуття медалі, або ж оновлення особистого рекорду. Однак жоден з них у фіналі йому не підкорився.

Після завершення виступу Фельфнер визнав: засмучений підсумковим виступом на чемпіонаті Європи. За словами українського легкоатлета, він не зміг відчути спис під час виконання спроб.

“Не дуже [задоволений фіналом], якщо чесно. Побував у фіналі. Взагалі нічого не вийшло. Першу спробу зробив на техніку, вона полетіла досить вдало, за 81 м. Потім хотів додати, але почав відчувати, що в ногах немає сил. Хотів зібратися докупи, в принципі все виходило, але у спис не влучав”.

“Якщо чесно, то не очікував такий слабкий результат показати. Якби було 83 м, то був би не такий засмучений. 81 м, одна спроба, потім взагалі не влучав — взагалі щось не те”.

При цьому Фельфнер наголосив: у фіналі йому нічого не заважало показати кращий результат. І відзначив, що використає цей виступ як роботу над помилками перед наступними стартами.

“Якщо чесно, ні [нічого не заважало]. Лише третю спробу суддя казав зупинитися і не метати, а я не послухав його. Не вийшло, не знаю. Якось не дуже відчував своє тіло.

Як я і казав, за 85 метрів метаєш — є медаль. Не вийшло, не мій день. Будемо намагатися готуватися до наступних змагань таким чином, щоб після кваліфікації мені вистачало підготовки, щоб метати такі ж метри чи навіть більше”.

Наостанок, Фельфнер відзначив, що використає результат на Євро як досвід для налаштування на кваліфікацію та фінал. І припустив, що йому не вистачило емоцій після успішного виступу у відборі на фінальну частину змагань.

“Нічого б не змінив, відпрацював би технічні моменти. І якось би більше налаштовувався на кваліфікацію, не так радів, можливо, після неї. Бо я був задоволений, бо раніше не потрапляв у фінал, а тут це вийшло. Можливо, багато емоцій вийшло після кваліфікації. Можливо, трішки зберуся і кваліфікація буде для мене як тренування. Гадаю, що все буде добре”.

Артур Фельфнер: що відомо

  • Чемпіон Європи (2021) та світу (2022) з метання списа серед юніорів.
  • У 2023 році — чемпіон Європи серед молоді та бронзовий призер Європейських ігор.
  • Особистий рекорд — 84.32 метра — встановив у червні 2022 року на змаганнях у словацькому Шаморіні.
  • У сезоні 2024 року виграв усі чотири старти, зокрема здобув “золото” Кубка Європи з метальних дисциплін у Португалії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *