Арам Фаніян: «Мене дуже приємно здивувало 10 місце в рейтингу WBO»

Володар поясу WBO Global у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) Арам Фаніян (25-2, 6 КО) в ексклюзивному інтерв’ю Sport Business Media розповів про свої емоції від того, що він посів 10 місце в оновленому рейтингу Всесвітньої боксерської організації та наблизився на відстань декількох кроків до бою за пояс чемпіона світу.

Арам, які були твої емоції, коли ти дізнався про нову позицію в рейтингу?

Якщо чесно, я навіть не знаю як описати мої емоції, коли я прочитав цю новину і побачив рейтинг на офіційному сайті Всесвітньої боксерської організації. До бою з Хуаном Родрігезом я розумів, що, якщо зможу завоювати пояс WBO Global, який стояв на кону, то маю потрапити в першу п’ятнадцятку рейтингу. Але я не розраховував потрапити в топ-10, думаю, можливо, буду 11, 12 або 13. 

І коли я побачив оновлений рейтинг, і в ньому моє ім’я та прізвище було на десятому місці, мене це дуже приємно здивувало.

Що для тебе значить бути 10-м в світі в своїй вазі?

Для мене це значить, що я вже на такій серйозній позиції у світі боксу. Тепер, якщо у володаря поясу за цією версією Теофімо Лопеза, буде добровільний захист, то я можу бути обраним для цього бою, і це може статись достатньо швидко. В той же час ми з командою будемо рухатись до того аби стати обов’язковими претендентами на пояс, і тоді вже через цей механізм виходити на бій за титул. 

Як думаєш, скільки боїв ще знадобиться для того аби посперечатись за пояс чемпіона світу?

На це питання непросто дати відповідь адже бокс – це бізнес, і велику роль в ньому грає робота менеджерів та промоутерів. Мені може пощастити – і чемпіон Теофімо Лопез, як я вже сказав, може обрати мене для добровільного захисту, а може і не обрати, і тоді, можливо, знадобиться 3-4 бої аби дійти до цього поєдинку.

Титул, як ми вже сказали, наразі належить Теофімо Лопезу. Хотів би з ним відбоксувати? І як він тобі як боксер?

Американець – дуже класний боксер, в нього чудові ноги, робота руками, прекрасне боксерське IQ. Проте якщо мені доведеться боксувати з ним – будемо боксувати. Я себе ні в якому разі не недооцінюю і готовий дати йому бій. Поїдемо до США і будемо боксувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *