На Оболонській набережній відбувся інклюзивний забіг «Сила Єдності»

В рамках проведення Європейського тижня спорту #BeActive, Національний олімпійський комітет України долучився до участі в інклюзивному забігу «Сила Єдності», що відбувся на Оболонській набережній у м. Києві.

Захід об’єднав дорослих та дітей, людей з інвалідністю та без інвалідності, які разом з титулованими українськими олімпійцями долали дистанцію, підкреслюючи силу єдності та підтримки. Забіг був організований громадською організацією «НовіМИ» за підтримки голови Оболонської районної адміністрації Кирила Фесика.

Його мета — популяризація бігової культури в Україні серед усіх верств населення, пропагування здорового способу життя та розвитку інклюзивного суспільства.

До забігу долучилися видатні українські спортсмени: Юлія Бакастова — Олімпійська чемпіонка з фехтування у командній шаблі, Олександр Абраменко — Олімпійській чемпіон з фристайлу, Марта Фєдіна — дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 зі синхронного плавання, Влада Алексіїва — бронзова призерка Олімпіади-2020 зі синхронного плавання, Валерій Андрійцев — срібний призер Олімпійських ігор з вільної боротьби та Іван Довгодько — чемпіон світу та Європи з академічного веслування.

Учасники змагалися на трьох дистанціях: 500 метрів, 5 кілометрів і 10 кілометрів. Усі зібрані кошти під час заходу будуть направлені на потреби Збройних Сил України.

Інклюзивний забіг «Сила Єдності» продемонстрував, що спорт об’єднує людей незалежно від їхніх фізичних можливостей, і що кожен має право на активне та повноцінне життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *