Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому проект Закону про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” (щодо діяльності Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту)

Закон передбачає забезпечення підтримки та врегулювання діяльності Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту.

Положення прийнятого Закону визначають повноваження Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту.

У визначенні цих громадських об’єднань зазначено, що вони мають відповідати двом критеріям – мати всеукраїнський статус відповідно до Закону та бути визнаними відповідними міжнародними федераціями. Це дасть їм право представляти Україну у відповідних міжнародних спортивних організаціях на Всесвітніх гімназіадах та універсіадах, проводити на території України всеукраїнські та міжнародні змагання спільно з відповідними федераціями. 

Також статтями прийнятого Закону передбачено, що Спортивна студентська спілка України та Українська федерація учнівського спорту мають право на підтримку, у тому числі і фінансову, від органів державної влади, закладів освіти, установ, підприємств, організацій державної та комунальної форми власності на організацію і проведення спортивних заходів, включених до державних програм з розвитку фізичної культури і спорту.

Таким чином, передбачається підтримка не статутної діяльності, а лише проведення спортивних заходів.

Відповідне рішення підтримали 248 народних депутатів України.

Вітаємо студентів та учнів України з прийняттям Закону України про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” (щодо діяльності Спортивної студентської спілки України та Української федерації учнівського спорту.

http://komsport.rada.gov.ua/news/main_news/74523.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *