Переможний дубль Ярослави Магучіх і Юлії Левченко у Монако

Етапом у Монако «Діамантова ліга» повернулася на доріжки і у сектори стадіонів. І відразу з переможних для України жіночих стрибків у висоту.
 
Ярослава Магучіх і Юлія Левченко були головними зірками у стартовому листі у своїй дисципліні, і саме на них робили основні ставки. Обидві на локальних змаганнях цього сезону уже долали 2,00 метри, проте боротьби чекали і від суперниць. Тим більше серед них були болгарка Мірела Демірева і британка Катаріна Джонсон-Томпсон. Проте цього вечора обидві зупинилися на висоті 1,84 м. 1,88 м подолала Жаннелль Шепер з Сент-Люсії і стала з цим результатом третьою.
 
Боротьба за перемогу таки розгорнулася між двома українками. За спробами на висоті 1,95 метрів уперед вийшла Ярослава Магучіх, подолавши їх з першої спроби. Левченко зробила це з третього разу. Саме це і стало вирішальним у підсумковому розподілі місць.
 
1,98 обидві подолали з другої спроби, а 2,01 у Монако українкам не підкорилися. Тож Магучіх відкрила міжнародний літній сезон-2020 перемогою, а Левченко – другим місцем.
 
***
 
Тривала пауза у змаганнях не завадила норвежцю Якобу Інгебрігтсену встановити рекорд Європи з бігу на 1500 метрів – 3.28,68 хв.Попередній рекорд належав британцю Мо Фара (3.28,81 хв) і тримався з 2013 року.
 
Але на цьому рекорди не закінчилися. На дистанції 5000 метрів Джошуа Чептегей з Уганди побив 16-річний рекорд кенійця Кененісе Бекеле(12.37,35 хв). Відтепер найшвидший у світі час – 12.35,36 хв.
 
Швед Арманд Дуплантіс спробував перевершити досягнення Сергія Бубки зі стрибків з жердиною на стадіоні і подолати 6,15 метрів, проте поки що перелетіти планку на цій висоті не вдалося. Нагадаємо, що взимку Дуплантіс двічі бив світовий рекорд, подолавши у приміщенні 6,17, а потім і 6,18 м. Проте перемогу він все ж здобув, стрибнувши 6,00 метрів. Решта суперників припинили змагання з результатами 5,70 метрів і нижче. На жаль, американець Сем Кендрікс так і не вийшов на старт, оскільки його жердини не прибули.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *