Новий рекорд Олега Іваненка!

В понеділок, 7 версеня, відомий броварський паралімпієць і не менш відомий політик Олег Іваненко встановив новий рекорд. На спеціальній колясці він подолав дорогами Броварщини марафонську дистанцію (42 кілометри 195 метрів).

Спочатку передбачалося, що в кінці квітня він візьме участь в одному з наймасовіших в світі марафонів, Бостонському, який щорічно проходить в Сполучених штатах в Бостоні. Але карантин вніс свої корективи. Через складну епідеміологічну ситуацію в США вперше за 124 роки свого існування марафон був перенесений на період з 7 по 14 вересня, а потім і зовсім скасований. Але броварський паралімпієць не відмовився від наміру проїхати цю дистанцію 7 вересня, вирішивши подолати її вдома, не території Броварського району. Цій події передували регулярні виснажливі тренування, які проводив Олег Валерійович. Старт відбувся майже точно за розкладом, на броварському Майдані Свободи, трохи завадили вболівальники та представники засобів масової інформації. Цю знаменну подію фіксували журналісти телеканалів «5-ий» та «Суспільне ТВ» і представники місцевих видань. Давши невелике інтерв’ю, по сигналу судді-стартера, в ролі якого виступив його батько, Валерій Іванович. Олег в супроводі групи підтримки, тренера та сміливців, які вирішли супроводжувати його на дистанції на велосипедах вирушив в путь. Для того, щоб рекорд був зафіксований, потрібно було подолати марафон не пізніше ніж за шість годин. До честі Олега Іваненка, він з цим завданням справився на «відмінно», фінішувавши в центрі міста з часом 4г 12хв 30с. Рекорд зафіксовано!!!

Народився і виріс Олег у Броварах. Навчався в одній із найкращих шкіл міста, № 9. Тривалий час дуже серйозно займався плаванням під керівництвом досвідченого фахівця Віктора Турчина. Але у віці шістнадцяти років, невдало пірнувши в річку, Олег отримав важку травму шийних хребців. Лікарі тоді констатували, що сидіти в колясці зможе тільки через рік. Та з допомогою батьків йому вдалося знайти себе і продовжувати жити далі. Вони знайшли в Києві невеликий реабілітаційний центр, який очолював колишній баскетболіст, піднявши у свій час себе після важкої травми, – вже через три місяці він зміг стояти в колінному упорі горизонтально. А якби не робив нічого, то за рік відбулися б зміни структури кісток в трофіці м’язів, і виправити все це було б уже неможливо. Велику роль зіграла  спортивна підготовка, яка дуже допомогла. Він продовжував плавати, хоч вже й в іншому ракурсі, спробував свої сили в паралімпійському спорті. Він багаторазовий рекордсмен України і світу!

З 2017 року на його рахунку не тільки подолання дистанції супертриатлону «Ironman», а ще й підкорені протоки Босфор та Ла-Манш. І от нова вершина. Як зазначив Олег Валерійович, що він не збирається зупинятися на досягнутому, а наступного року планує підкорення нового рекорду. Побажаємо йому вдачі!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *