«Світлотехнік»: Погляд з минулого у майбутнє

У першу суботу жовтня на базі СК «Світлотехнік» відбулась зустріч спортивного товариства міста – тренерів, спортсменів та батьків дітей, які займаються у комплексі – із керівництвом закладу й міським головою Ігорем Сапожком. Про досягнення і перемоги, про плани розвитку і перспективи найближчого майбутнього «Світлотехніка» – у матеріалі «Громадського ревізора».

Розпочалася зустріч з ностальгічних спогадів. Директор броварського СК «Світлотехнік» Олег Чуканов пригадав, що коли він тільки почав займатись зі своїми спортсменами у закладі, тут були досить «спартанські умови».

Будівля, по суті, представляла собою ангар, без умов й натяку на комфорт взагалі – просто стіни і стеля, і ті потребували ремонту, навіть опалення у закладі не було. «Пам’ятаю, ми з керівництвом заводу «Світлотехнік» досягли домовленості стосовно передачі закладу в комунальну власність міста. Мене було призначено директором. Я прийшов на спорткомплекс, і моя перша думка була: «Директором чого я став? Це не будівля, а руїна!», – посміхається Олег Чуканов.
Олег Валерійович згадує, як разом з Андрієм Ковалем, його кращим учнем, а нині директором Дитячо-юнацької спортивної школи, вони розпочали процес розбудови спорткомплексу. Відразу ж зрозуміли, що одноосібно таку роботу просто не осилять. Тож, за допомогою звернулись до влади. Міський голова Ігор Сапожко цілком підтримав ідею реконструкції «Світлотехніка» та пішов назустріч ініціативним спортсменам.
«Я почув від хлопців класні ідеї, яким треба було дати шанс на реалізацію. Ми почали працювати в цьому напрямку. Торгмаш – перспективний район міста. Зробити тут потужну спортивну базу – означає дати дітям можливість розвиватись у спорті, гартувати своє тіло й дух», – коментує зі свого боку міський голова.

Андрій Коваль також розповідає: ще коли вони з Олегом Валерійовичем їздили на збори з ушу в Китай, взяли на озброєння їхню ідею спортивного містечка. Це величезний багатофункціональний заклад, що складається із різноманітних спортмайданчиків та стадіонів, де паралельно тренуються представники десятків різних видів спорту. «Саме цю ідею ми тримали «в голові», коли працювали над планами реконструкції «Світлотехніка». Разом з проектантами ми проговорювали всі деталі до дрібниць. З підрядниками я особисто був тут, на будмайданчику, щодня контролюючи все, до дрібниць», – ділився спогадами Андрій Коваль.

Якщо до реконструкції спорткомплекс вміщав вихованців лише двох спортивних секцій, то після – до десяти. Зараз тут проходять тренування з ушу, повітряної гімнастики, футболу, гандболу, боксу, акробатики, тенісу, тайського боксу. А нещодавно у «Світлотехніку» розпочали тренування з олімпійського виду спорту – фехтування. Тому не дивно, що нині в закладі займаються не лише діти мікрорайону Торгмаш, але приїздять на заняття учні з усіх районів Броварів, і навіть зі столиці. Комфортний та сучасний спорткомплекс настільки затребуваний у місті, що всім секціям вже досить проблемно розміщатись тут. Але на це також є рішення.

Притримуючись базової концепції створення на базі «Світлотехніка» спортмістечка, окрім реконструкції основного корпусу, розроблена проектна документація на другу чергу будівництва спорткомплексу. За словами Ігоря Сапожка, сьогодні вже готовий проект, що передбачає облаштування паркувальної зони, а головне – будівництво нового критого мультифункціонального манежу. Його облаштування значно розвантажить основне приміщення та дозволить винести туди, наприклад, такі активні види спорту, як футбол та гандбол. Присутні за зустрічі тренери та батьки вихованців Дитячо-юнацької спортивної школи з ентузіазмом підтримали ідею створення своєрідного спортивного містечка та поділилися своїми очікуваннями від цього проекту.

«Спортивна родина – одна з найміцніших, адже ми добре розуміємо одне одного: чого ми прагнемо і як цього досягти. Власне, тому ми сьогодні всі зустрілись, аби озирнутись на пройдений разом шлях і побачити перспективи на майбутнє. У нас є реальні плани: добудувати другу чергу, змістити туди ігрові види спорту, розширити перелік секцій в основне приміщення «Світлотехнік». Таким чином, вірю, Бровари матимуть спортмістечко не лише Всеукраїнського, але навіть Європейського рівня», – прокоментував плани розбудови Олег Чуканов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *