Шайба Кисельова в овертаймі принесла «Кременчук» перше в історії чемпіонство (відео)

Вперше в історії клубу «городяни» здобули золоті медалі

 20 жовтня, в Кременчуці відбувся сьомий, вирішальний, поєдинок фінальної серії плей-офф чемпіонату УХЛ Паріматч між місцевим «Кременчук» та донецьким «Донбасом».

Цей фінал став історичним для українського хокею у всіх розуміннях. По-перше, вперше один сезон триває більше календарного року. А по-друге – жодна з команд, в шести матчах не виграла на своєму майданчику. Три перемоги на виїзді у «Донбасу» і три – у «Кременчука».

Вже на 2 хвилині матчу Буценко вивів «Донбас» вперед. Форвард донецької команди вдало зіграв на добиванні, після кидка Мільохін. Тут же «Кременчук» відповів гольовим випадом. Але, нападник «городян» Дубінін не потрапив в порожній кут.

Шайба Кисельова в овертаймі принесла «Кременчук» перше в історії чемпіонство (відео)

В цілому, гра в першому періоді складалася таким чином – господарі атакували і грали першим номером, а гості – вміло захищаючись, намагалися шукати своє щастя на контратаках. Ближче до середини періоду біля воріт «Донбасу» «кипів» лід. Андрюхов раз по раз виручав донецьку команду. У деяких епізодах господарів підводила власну майстерність.

На 14 хвилині кременчужани все ж змогли зрівняти рахунок. Серанов, протягнув шайбу зі своєї зони, вкотився в зону суперника і «прошив» своїм кидком дальній кут кіпера гостей – 1:1.

Після забитого гола, кременчужани продовжували насідати на ворота «Донбасу», але не забивали. У свою чергу, гості відповідали гострими контратаками.

З рахунком 1:1 команди завершили перший період.

Перша половина другої двадцятихвилинки пройшла за сценарієм попереднього ігрового відрізка. Знову першими закинули гості. Точним кидком відзначився Бірюков. Але через 5 хвилин господарі зрівняли рахунок. В одній з атак, Дубінін кинув під саму «дев’ять» і зрівняв рахунок – 2:2.

У час, що залишився, гра на майданчику нагадувала боксерський ринг. Мінімум гольових моментів, максимум боротьби і велика кількість штрафних хвилин. На двох команди заробили 24 хвилини. У тому числі – 6 хв. у донеччан і 18 хвилин – у «городян».

Третій період продовжився в рівній боротьбі, в якій суперники перевіряли надійність воротарів і міцність нервів один одного. В результаті, і в цій двадцятихвилинці хокеїсти не змогли закинути переможну шайбу, відклавши рішення цього питання на овертайм.

У додатковий час в обох командах була рівна кількість гольових моментів. Але все ж більш вдалими виявилися господарі майданчика – на 67 хвилині, після кидка Серанова, шайба відскочила до вільного Кисельову, який ключкою переправив її в порожні ворота – 3: 2 і «Кременчук» вперше став чемпіоном УХЛ Паріматч.

«Кременчук» – «Донбас» 3:2ОТ (1:1, 1:1, 0:0, 1:0)

Рахунок в серії 4:3

Шайби: 0:1 – Буценко (Мільохін), 01: 45, 1:1 – Серанов (Кисельов), 13: 11, 2:1 – Бірюков (Шишлянніков), 21:26 2:2 – Дубінін (Коробов – Григорян ), 26:50, 3:2 – Кисельов, 66:27.

Кременчук: Новицький (Гордюшин); Григорян – Алексюк, Бойових – Хрішпенц, Толстушко – Грицьких, Савицький – Варава; Тютченко – Серанов – Кисельов (К), Созонов – Волков – Чемерілов, Гриценко (А) – Пукс (А) – Савченко, Коробов – Дубінін – Денискін. 

Донбас: Андрюхов (Дьяченко); Кутугін – Большаков, Кожевников – Кобелєв, Пангелов-Юлдашев – Журавльов, -; Разумов – Туркін (А) – Казаковцев, Шишлянніков – Бірюков – Сигарьова, Мільохін – Буценко – Коренчук (А), Карпенко – Захаров (К) – Костіков.

https://uhl.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *